zaterdag 29 september 2012

FSA-Terroristen zeer ongewenst in Turkse Hatay Provincie

Al eerder is er op dit blog aandacht besteed aan impopulaire FSA-leden die zich ophouden in de Turkse grenssteden (1). In de onderstaande video kunnen we een reportage zien van Johnny Miller die in een stad in de Turkse provincie Hatay spreekt met allerlei bewoners en een lokaal lid van het Turkse parlement, de heer Hassan Vakili (2).


Over het algemeen zijn de burgers in de stad het met dit parlementslid eens, als hij stelt dat vluchtelingen welkom zijn in Turkije, maar dat er minder enthousiasme is voor degene uit allerlei andere landen. Ook zegt hij dat degene die tegen de Syrische overheid vechten worden betiteld als terroristen. Zij zijn het ook die de mensen lastig vallen.

Een winkelmedewerker in de onderstaande video herhaalde een dreigement dat hij kreeg van mensen die weigerden te betalen. Deze FSA-man zou hebben gezegd dat als ze weer terugkomen in Turkije ze de Alawieten in Turkije zullen gaan doden. Lekkere jongens, die FSA-lui denk ik dan...
Op 30 september werd er door 108Morris108 weer eens een goed interview op Youtube geplaatst over de sfeer in de Turkse grensgebieden die flink is aangedaan door de hoeveelheid moordenaars die daar tegenwoordig rondlopen. De Turk in de onderstaande video zegt ook hoe gevaarlijk het kan zijn om herkenbaar te zijn op internet, omdat de bendes dan via Facebook een soort dodenlijst rond laten gaan. Je bent je leven dan niet zeker.

Hij vertelt er ook over hoeveel ziekenhuizen in de streek worden bezet door die bendeleden die in Syrië gewond zijn geraakt om in Turkije opgeknapt te worden, zodat ze weer de strijd kunnen aangaan op Syrisch grondgebied.


VOETNOOT
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/09/invasie-van-baarden-in-turkse-plaats.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/2012/09/29/264066/freesyrianarmy-welcomedturkey/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten