woensdag 5 september 2012

Syrische Bendes vallen nu ook al elkaar aan

Op de dag dat de Arabische satellieten Arabsat en Nilesat enkele Syrische zenders op zwart zetten (1,2), en de Syrische nieuwswebsite Sana.sy ook via het IP-adres niet meer te bereiken was,  kwam het bericht dat er inmiddels ook gevochten wordt tussen verschillende Syrische gewapende bendes (3). Zo berichtte het Iraanse Fars News (4) dat de Faroek Brigade meneer Abu Mohammad al-Shami al-Absi van de Al-Qaida club in Noord-Syrië hebben gedood.

Salafisten zijn vaak te herkennen aan een stevige baard en het ontbreken van een snorretje.
Salafistische vrouwen zie je in het algemeen niet zo vaak in het openbaar.

Deze Faroek-brigade bestaat voornamelijk uit Salafisten, die er vooral naar lijken te streven Middeleeuwse omgangsvormen weer te herintroduceren in het volgens hen veel te vrije Syrië.

Update 8 september 2012
Drie dagen na dit bericht kwam ook de Nederlandse pers achter deze ontwikkeling, waardoor er zelfs een teletekstberichtje aan werd gewijd. Deze al-Absi zou namelijk achter de ontvoering van Jeroen Oerlemans en zijn Engelse collega John Cantlie hebben gezeten.


Update 13 september 2012: in the New York Times is ook een artikel verschenen over de strijd tussen wat zij noemen 'Jihad-light' en de 'Jihad-hard' (5).


VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/09/05/260012/syria-tv-channels-off-arabsat-nilesat/
(2) http://worldmathaba.net/items/1578-syria-real-news-september-5-roundup


(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/drie-groepen-van-gewapend-verzet-in.html (waar Al-Qaida niet eens zozeer in genoemd wordt)
(4) http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9106061894
(5) http://www.nytimes.com/2012/09/07/world/middleeast/killing-of-rebel-with-qaeda-links-opens-debate-on-syrian-opposition.html?_r=2&ref=middleeast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten