woensdag 19 september 2012

Christenen vormen gewapende Burgerwachten om zich te beschermen tegen Gewapende Bendes

Op de katholieke site van Fides (1) verscheen het bericht dat er rond allerlei plaatsen in Syrië een nieuwe trend zichtbaar wordt: allerlei Christenen zijn zich gaan bewapenen om zich op deze manier te kunnen weren tegen de door het westen gesteunde bendes. Er zijn inmiddels meer dan genoeg Christenen in Syrië die te maken hebben gehad met moord, verkrachting, diefstal, vernielingen van eigendommen en ontvoeringen.

Demonstratie van Christenen in Caïro.
Afbeelding afkomstig van (4)

Zo komen we in de bizarre omstandigheden terecht waarin het Christelijke Westen samen met hun vrienden uit de dictaturen uit de golfregio, er voor zorgen dat via wapens, communicatiemiddelen, het delen van informatie van geheime diensten, geld, diplomatieke steun en vele sancties het voor de gewapende bendes mogelijk blijft om terreur en ellende te veroorzaken bij o.a. de Christenen in Syrië.

Op 6 september 2012 heeft Pater Daniël Maes die woonachtig is in Syrië een brief geschreven naar Uri Rosenthal waarin hij benadrukt dat de houding van het Westen ten opzichte van Syrië nodig aan verandering toe is (2). Hij heeft hier zelfs namens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog een reactie op gehad ook (3). De strekking van het antwoord was dat Nederland de Syrische Regering vooral verantwoordelijk acht voor wat er gebeurt in Syrië, en daarmee basta.

VOETNOOT
(1) http://www.fides.org/aree/news/newsdet.php?idnews=32247&lan=eng
(2) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/09/09/brief-aan-minister-rosenthal-van-een-vlaamse-pater/
(3) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/09/13/antwoord-van-minister-rosenthal-aan-een-vlaamse-pater-in-syrie/
(4) http://allafrica.com/stories/201110140464.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten