donderdag 27 september 2012

Lavrov: "Landen die de Oppositie opjutten om geen dialoog aan te gaan zijn mede-verantwoordelijk voor het Geweld in Syrië"Sergej Lavrov, de haast briljante minister van Buitenlandse Zaken van Rusland heeft tijdens een bijeenkomst van de veiligheidsraad duidelijk gesteld dat de landen die de oppositie aanmoedigen om niet in gesprek te gaan met de Syrische overheid en bovendien niet pleiten voor een staakt-het-vuren mede-verantwoordelijk zijn voor het voortduren van het geweld in Syrië.

In de beschrijving van de veiligheidsraadbijeenkomst wordt Hillary Clinton beschreven als een vrouw die zich opnieuw sterk maakt voor het steunen van het terrorisme in Syrië.
In de onderstaande video (van 28 september 2012, 2) die o.a. gaat over de 45 miljoen dollar die de VS weer eens heeft toegezegd om de strijd in Syrië te blijven voeden (waarvan overigens ook een deel zou worden besteed aan humanitaire hulp), kunnen we Sergej Lavrov over zien in een show van Charlie Rose. Hij zegt daar (vanaf 1'15") dat Rusland in gesprekken met oppositiepartijen soms te horen krijgt dat zij van bepaalde landen het advies krijgen om vooral door te vechten totdat de regering van Assad is gevallen.


bronnen:
(1) http://208.43.232.81/eng/22/2012/09/27/443813.htm
(2) http://rt.com/news/un-security-council-muslim-world-074/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten