dinsdag 25 september 2012

Berichten uit Idleb nabij Turkse Grens waar het Syrische Leger de vrede herstelt (september 2012)

In de onderstaande video (Engels ondertiteld) een beeld geschetst van de regio Idleb die grenst aan Turkije. Het Syrische leger heeft daar allerlei dorpen bevrijd uit de klauwen van de agressieve bendes die veelal massaal vanuit Turkije over de bergen naar Syrië kwamen om daar dood en verderf te zaaien.

De video wekt de indruk alsof het Syrische leger een steeds betere controle krijgt over deze bergachtige grensgebieden. Berggebieden die ook door journalisten als Harald Doornbos zijn gebruikt om illegaal het land binnen te komen. Het bevat ook veel uitspraken van burgers die vertellen over hun vreugde dat de bendes zijn weggejaagd en hun hoop dat het weer zo vredig mag worden in hun land zoals voorheen.
Daarnaast is er ook aandacht voor de lijkverbrandingspraktijken die door de bendes worden toegepast om te voorkomen dat ontdekt wordt dat een groot aantal bendeleden huurlingen zijn uit andere landen. Misschien is het een idee als William Hague eens op een zondag een filmavondje organiseert en daarbij Uri Rosenthal, Hillary Clinton en Laurent Fabius uitnodigt en daarbij een reeks van dit soort filmpjes toont.

Een aanrader is ook de video gemaakt door een groep Russische documentairemakers die twee maanden filmden in Syrië. Zie daarvoor: http://worldmathaba.net/items/1704-battle-for-syria-russian-film-crew-at-the-frontline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten