zondag 16 september 2012

Verviervoudiging van Wapenverkoop door de VS in 2011

Uit een recent vrijgekomen rapport vanuit het Amerikaanse Congres blijkt dat de Verenigde Staten in 2011 maar liefst VIER keer zoveel wapens hebben verkocht als in 2010. Hierbij werd de helft van de opbrengst gescoord door de verkoop aan de trouwe Amerikaanse bondgenoot: Saudi-Arabië.


De vraag die dan al snel opkomt is de volgende: waar gaan al die wapens van Saudi-Arabië naar toe? Als je een beetje hebt opgelet de laatste tijd dan lijkt het wel erg waarschijnlijk dat een aanzienlijk deel van deze wapens zijn geleverd voor de bewapening van de bendes in Syrië die strijden voor de val van president Assad.

Zo zou je eigenlijk kunnen zeggen dat de VS - officieel althans - niet direct wapens levert aan de Syrische bendes, maar indirect wel Saudi-Arabië (en ook Qatar zal vast een trouwe klant zijn van de Amerikaanse 'weapons of destruction'). In de onderstaande reportage wordt gesteld dat in 2011 maar liefst 80% van de wapenhandel op het conto kan worden geschreven van het Amerikaanse rijk. De inspiratie van de Amerikaanse droom, maar dan toch net wat anders, zullen we maar denken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten