zaterdag 22 september 2012

Libiërs komen in opstand tegen de Gewapende Bendes

Voor degene die het allemaal niet zo gevolgd hebben vorig jaar in Libië even een korte samenvatting: het internationaal staatsgreepcommittee bestaande uit voornamelijk de NAVO-landen, Qatar en Saudi-Arabië wilde gebruik maken van de zogenaamde 'Arabische Lente' door hun vijand in Libië uit te schakelen. Dit hebben ze gedaan door een machtige mediacampagne, manipulatie van de veiligheidsraad, een meedogenloze vernieting van het Libische leger door de NAVO en natuurlijk het voeden van de moslimextremistische bewegingen met veel geld en vooral veel wapens.Dit heeft er uiteindelijk na vele maanden dappere strijd van het Libische leger samen met grote groepen burgers toe geleid dat het mooie socialistische Jamahiriya-systeem werd ontmanteld en de 'Koning van Afrika', Moammar Gaddafi werd vermoord, nadat de NAVO zijn vluchtkonvooi had gestopt zodat de milities op de grond de genadeklap konden geven.

Kortom, een vieze, smerige oorlog die ertoe heeft geleid dat heel Libië nu vol zit met allerlei groepjes gewapende mannen die ieder zo hun eigen dorp, stad of bepaalde wijken in handen hebben. In Bani Walid worden bij huwelijksplechtigheden nog speeches van Gaddafi afgespeeld, in andere steden wordt hij verketterd.

Deze enorme versnippering met de chronische onveiligheid in het gehele land is het direct resultaat van de 'humanitaire interventie' door machtswellustige leiders als Sarkozy, al-Thani, Cameron samen met de Amerikaanse oorlogsindustrie, waar Obama slechts een marionet van lijkt te zijn.Op 22 september 2012 verscheen daar dan plots een berichtje op teletekst waarin werd gemeld dat er in Benghazi - de stad die Gaddafi probeerde te ontdoen van de eerste gewapende milities, begin 2011 - een demonstratie was geweest van tienduizenden mensen tegen de macht van deze gewapende bendes.

Deze massa's mensen demonstreerden niet zomaar wat - bewaakt door vele politieagenten te voet, op de motor, te paard en met auto's zoals dat in Den Haag gaat - maar ze bestormden ook de bases van enkele milities. Dat lijkt me een gunstige ontwikkeling. Misschien beginnen de mensen in Libië zich te realiseren dat ze enorm zijn genept en nu opgescheept zitten met een uiteengevallen land waar chaos de boventoon voert en de westerse bedrijven hun rijkdommen wegplukken.

Misschien begint er wel weer het verlangen te ontstaan naar de veiligheid, de orde en de goed functionerende socialistische overheid in de tijd van Gaddafi, en verenigen de gewone ongewapende mensen - die immers de overgrote meerderheid vormen - zich wel om zelf het werk te doen dat Gaddafi in maart 2011 wilde uitvoeren, namelijk het verjagen van gewapend tuig dat door de straten van Libië loopt.

In het bovenstaande berichtje wordt nog even genoemd dat de Libische regering (die een product is van deze smerige, vieze, internationaal geforceerde staatsgreep) de mensen eraan wil herinneren dat er toch echt wel een onderscheid is tussen 'schurkenmilities' en milities die in 2011 de Jamahiriya hebben vernietigd. In mijn beleving zijn het juist niets dan deze schurkenmilities geweest die alle ellende vorig jaar hebben veroorzaakt.

Demonstratie in Benghazi op 21 september 2012.
Hoe lang zou het nog duren voordat de mensen stoppen
met het zwaaien met dit soort vlaggen
die symbool staan voor de gewapende milities? Wanneer halen de mensen
de groene vlag  die symbool staat voor een trots en onafhankelijk Libië weer uit de kast?

Volgens T.West is er wel degelijk een beweging gaande die weer uitkomt voor de groene Jamahariya idealen van Moammar Gaddafi. Hij heeft wel groen gezien tijdens de demonstraties in Benghazi. Kijk maar eens naar de onderstaande video:


Bronnen (naast teletekst):
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/09/22/262904/3-die-in-antimilitia-sweep-in-benghazi/
(2) http://rt.com/news/libya-storm-islamist-headquarters-700/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten