donderdag 13 september 2012

Het Westen veroordeelt geen Terroristische Bomaanslagen van hun Eigen Terroristen in Syrië

De vrij eigenaardige positie van het Westen met betrekking tot de gewelddadige bendes in Syrië werd afgelopen dagen weer eens pijnlijk duidelijk. Het is binnen de veiligheidsraad gebruikelijk om terroristische aanslagen ernstig te veroordelen. De minister van Buitenlandse zaken van Rusland, Sergej Lavrov had een resolutietekst voorgesteld voor de veroordeling van een brute aanslag in Aleppo op 9 augustus 2012 waarbij zo'n 50 mensen waren omgekomen en zo'n 100 gewonden zijn gevallen.De resolutietekst werd verder gecombineerd met het eveneens veroordelen van een grote aanslag in Irak. Toen de tekst werd uitgedeeld namen de westerse landen contact op met hun eigen hoofdsteden om uiteindelijk te weigeren de aanslag in Syrië te veroordelen. Ze waren daarentegen wel bereid de aanslag in Irak te veroordelen.

Lavrov kon hieruit niets anders concluderen dan dat het westen terrorisme alleen dan veroordeeld wanneer het hen goed uitkomt. In dit geval zijn het als het ware de vrienden van het westen die de bomaanslagen plegen en dat is genoeg reden om te zwijgen over dit soort geweld.

President Poetin sprak laatst in een interview op RT over hoe onverstandig het is om terroristische bendes in Syrië te steunen met wapens en geld. Het zou misschien wel wijselijk zijn om het standpunt mogelijkerwijs eens te herzien.Na de dood van het Amerikaanse ambassadepersoneel in Benghazi kwamen er ook critici die zeiden dat het fanatiek steunen van moslimterreurorganisaties in het Midden Oosten en Libië wel eens zou kunnen terugslaan op de VS (3). Zo zouden de VS wel eens de grip op Libië kunnen verliezen ondanks de door de NAVO geforceerde staatsgreep in het land. In Egypte werd Hillary Clinton al bekogeld met tomaten en zijn de Amerikanen ook verre van populair.Bronnen:
(1) http://rt.com/politics/lavrov-syria-west-terrorism-941/
(2) http://208.43.232.81/eng/21/2012/09/13/441327.htm
(3) http://rt.com/news/egypt-clashes-us-embassy-060/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten