zondag 4 november 2012

Weer tientallen burgers gedood en verwond door de gehate FSA-Bendes

De afgelopen dagen zijn er weer vele tientallen burgerslachtoffers gevallen door het geweld van de bommenbendes van het FSA (door sommigen al het 'Fuck' Syria Army genoemd). Dit keer via een dubbele bomaanslag in Damascus, nabij het Zahera park, waarbij 16 gewonden vielen (1).

In de Haram omgeving van Idleb (2,3) zouden op zondag 4 november zo'n dertig burgers zijn gedood (zie tweede afbeelding op deze pagina) door de bendes. Het leger zou daar overigens de laatste dagen bezig zijn geweest met het aanpakken van de bendes waarbij ook zo'n 200 opstandelingen zouden zijn gedood (7). Daarnaast is er op zondag ook nog een aanslag gepleegd in de buurt van het Dama Rose hotel, in Damascus, waar ook nog 7 gewonden zijn gevallen, waarvan er een erg slecht aan toe zou zijn.

Leden van de 'Fuck' Syria Army
 Iedereen die het niet met hen eens is, loopt gevaar.
Wat moeten we hier toch allemaal mee? In de Qatari hoofdstad Doha wordt dit weekend gewerkt aan het samenstellen een representatieve groep die de oppositie kan vertegenwoordigen. Misschien kunnen de bovenstaande mannen ook aanschuiven? Dan moeten ze wel even hun bivakmutsen afdoen.

Hieronder nog een afbeelding van dit nieuwe bloedbad door de schietgrage FSA-ers, afkomstig van Breaking News (6):

Bloedbad van Harem, zondag 4 november 2012
In Aleppo is er de afgelopen dagen ook gevochten tussen deze bendes en burgergroepen die hun wijk tegen hen verdedigen. Zo kun je op (4) meer lezen over de manier waarop de bendes het ook aan de stok krijgen met Koerdische burgers in bepaalde wijken, die niet willen dat deze FSA-groepen ook hun wijk binnenstormen. Dit heeft tot gevolg gehad dat een vrouwelijke leider van zo'n gewapende Koerdische burgergroep is gedood; iets wat er toe kan leiden dat de Koerden zich minder neutraal in de strijd gaan opstellen, zeker ook nadat een Koerdisch dorp, Qastal Jindo, door de bendes is aangevallen (zie daarvoor ook de video hieronder).


Al met al maken de FSA-bendes zich niet populair onder de Syrische bevolking. Met bomaanslagen waarbij burgers omkomen en gewond raken, win je niet echt de harten van de bevolking. Filmpjes als hieronder helpen daar ook niet echt bij (pas op schokkende beelden over hoe soldaten eerste worden geschopt, terwijl ze als beesten op een stapel zijn gegooid, om vervolgens allemaal geëxecuteerd te worden, onder wederom vele Allahu Akhbar's). Niet echt iets om vrolijk van te worden.


Vooralsnog is het Europese beleid er nog altijd op gericht om niet deze bendes te straffen, maar het regeringsleger dat deze mannen aanpakt. Een gruwelijke schande voor de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede (5).

In de avond van zondag 4 november 2012, verscheen het bericht dat de FSA-raddraaiers dit keer ook de Palestijnen in het vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus eens aan te vallen. Nog even en echt alle bevolkingsgroepen in Syrië zijn helemaal klaar met die bendes. Nog even en ze hebben alleen nog steun van de VS, Qatar en Turkije, zonder nog enige Syrische steun, behalve dan mogelijk nog door een paar analfabeten in de buurt van de Turkse grens.

Op 5 november was er weer eens een aanslag, dit keer zouden 50 Syrische soldaten het hebben moeten ontgelden. Kijk eens naar een analyse van Neil Clark hieronder, die stelt dat steeds meer Syriërs hun buik vol hebben van die FSA-bendes:


Update 6 november 2012: Je zou zo iedere dag wel een artikel kunnen schrijven over het aantal burgerslachtoffers dat valt door de bomaanslagen van de FSA-bendes. Het belet het westen er echter niet van om de Syrische overheid te blijven zien als de grote boze wolf (8).

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2012/11/02/270087/16-injured-in-damascus-twin-bombings/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2012/11/04/270394/insurgents-kill-30-syrian-civilians/
(3) http://rt.com/news/syrian-forces-rebels-airbase-914/
(4) https://worldmathaba.net/items/1958-fsa-kills-female-kurdish-militia-leader-in-aleppo
(5) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/navo-landen-krijgen-nobelprijs-voor-de.html
(6) http://breakingnews.sy/en/article/10695.html
(7) http://breakingnews.sy/en/article/10484.html
(8) http://www.presstv.ir/detail/2012/11/06/270805/ten-killed-in-damascus-suburb-blasts/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten