zondag 11 november 2012

Oprichting Syrische Nationale Coalitie voor Oppositie Krachten en de Syrische Revolutie in Qatar

Na een week lang bijeen geweest te zijn in Doha, de hoofdstad van Qatar, de grootste sponsor van het bloedvergieten in Syrië, is het er uiteindelijk dan toch van gekomen: er is een nieuwe verzamelde oppositiegroep gekomen die samen gaan strijden voor het verdrijven van de huidige regering van Syrië. Deze club die als afkorting niet veel creatiever kon worden dan de voorganger, heet de Syrische Nationale Coalitie. De vorige club van bannelingen heette de Syrische Nationale Raad (ook SNC in het Engels).

Leading Syrian opposition figure Haitham al-Maleh (R)
arrives at the meeting of the General Assembly
of the Syrian National Council, in Doha
November 8, 2012. (Reutres / Mohamad Dabbouss). Herkomst foto: (1)

De vraag is nog even wie tot leider wordt gekozen. In de wandelgangen wordt gesproken over de man rechts op de foto hierboven, de heer Haitham al-Maleh. Misschien gaat de ook de inmiddels derde vers-gekozen nieuwe leider van de oppositie groep van de Syrische Nationale Raad (SNC oud, zeg maar), de heer George Sabra (zie foto hieronder) met deze twijfelachtige eer strijken.

(update avond 11 november 2012. De keuze is gevallen op Moaz al-Khatib, zie (10))

George Sabra, nieuwe leider van de Syrische Nationale Raad (2) vertelde
onlangs dat er vele honderden buitenlanders vechten in Syrië
Als het aan de VS en Qatar ligt dan wordt er een nieuw soort overgangsregering gemaakt die dan meteen door het Westen wordt erkend, zonder dat daar enige vorm van democratie bij komt kijken. Er zou volgens het onderstaande berichtje dan een algemene vergadering worden geïnstalleerd die zou gaan bestaan uit 55 leden. Er wordt meteen ook al gesproken over een militaire raad. Daar zal vooral David Cameron van smullen, want die heeft laatst nog geprobeerd onder het wapenembargo uit te komen, zodat de oppositie toch bewapend kan worden met Brits wapentuig (6), zoals ook recentelijk Saudi-Arabië zich weer kon verheugen in de komst van Cameron om nieuwe wapendeals af te sluiten (7).


Volgens Hillary Clinton (3) zouden er in deze nieuwe Syrische Nationale Coalitie ook werkelijke vertegenwoordigers moeten zijn van de mensen die aan het front vechten. Ze bedoelt met het front waarschijnlijk al die plekken waar de vele brigades (waaronder inmiddels ook een heuse Saddam Hoessein brigade (4)), de ene na de andere bomaanslag plegen. Vandaag hebben ze zo bijvoorbeeld nog een bus opgeblazen, gevuld met burgers, nabij de Palestijnse Yarmuk-wijk in Damascus (5). De dappere helden van Clinton & Co, waarvan de meeste aanslagen, opmerkelijk genoeg, niet worden veroordeeld door de VS (9).

De enige manier waarop deze Syrische Nationale Coalitie echt van betekenis zou kunnen worden in het bereiken van een vrede in Syrië, zou zijn als ze bereid was in dialoog te gaan met de huidige Syrische overheid, die steeds meer steun ondervindt van de Syrische bevolking die de bendes van de FSA vaak helemaal spuugzat zijn (8).

VOETNOTEN
(1) http://rt.com/news/syria-opposition-agreement-doha-448/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2012/11/11/271534/syria-insurgents-foreigners-snc/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/11/zelfs-de-vs-zeggen-het-vertrouwen-op-in.html
(4) Hieronder een verklaring van deze Brigade die vast ook een zetel zal krijgen in de Syrische Nationale Coalitie, de Brigade van Saddam Hoessein:


(7) https://worldmathaba.net/items/1964-david-cameron-the-merchant-of-death
(8) Het Syrische volk heeft steeds meer haar buik vol van die gewapende bendes. Zie bijvoorbeeld de onderstaande video:(9) Over de dubbele standaard van de VS met betrekking tot het veroordelen van Terroristische aanslagen. Overal staan ze vooraan wat betreft het veroordelen van bomaanslagen, maar als het om Syrië gaat zwijgen ze in vele talen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten