vrijdag 16 november 2012

Israël prijst haar Precisiebombardementen in Gaza in 2008 en 2012

Propaganda komt in verschillende mate; als het om Israël gaat dan lijken alle registers te worden opengetrokken om het publiek te manipuleren op zo'n manier dat ze toch maar vooral denken dat de arme Israëliërs toch ernstig te leiden hebben onder de gestoorde extremistische terroristen uit de Gaza-strook, die iedere keer maar weer beginnen met hun agressie tegen de Staat van Shalom en Vrede.

Nu in 2012 Israël opnieuw op het punt staat om vele Palestijnen te doden komt de herinnering aan de drie-weken-durende slachtpartij uit 2008 in Gaza weer op. In die oorlog die 'Cast Lead' werd genoemd kwamen meer dan 1400 Palestijnen om, tegenover 13 Israëliërs. In de onderstaande video is een Israëlische woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Paul Hirshon aan het woord. Hij krijgt van RT's Rory Suchet de vraag of Israël niet bang is dat het imago van Israël schade opnieuw schade zou oplopen nadat de wereldgemeenschap zich erg kritisch had uitgelaten over de meedogenloze wijze waarop Palestijnen werden gedood destijds.

In het antwoord zegt Hirshon dat het een ongekende topprestatie was van het Israëlische leger wat betreft de verhouding tussen het aantal 'militanten' en 'burgers'. Hij stelt dat slechts 29% van de slachtoffers, burgers waren in die oorlog (zo'n 420 burgers). Scroll maar meteen naar het fragment van 4'35" - 5'18" in deze video, en luister mee:


De dag erop bracht RT een interview met Phyllis Bennis, directeur van het Instituut voor Beleidswetenschappen in de VS. Zij presenteert een volledig ander verhaal. In het begin van de tweede video stelt zij juist dat het merendeel van de slachtoffers burgers waren. Ook benadrukt ze de enorme kloof tussen het aantal Palestijnen dat was gedood en het aantal Israëliërs. Van de 13 Israëliërs die waren gedood, zouden er 7 burgers zijn geweest, en van die 7 zouden er ook nog eens 5 door 'vriendelijk vuur', dus per ongeluk door de Israëliërs zelf zijn gedood.


Zie voor een overzicht van de ontwikkelingen in operatie 'Pillar of Offence' World Mathaba

Geen opmerkingen:

Een reactie posten