zondag 11 november 2012

Salafisten zouden in Egypte de Sphinx en de Piramides Vernietigen

De Salafisten laten zich weer eens van de goede kant zien, door tijdens een tv-programma te verkondigen dat ze bereid zouden zijn om de Sphinx en de Piramides van Egypte te vernietigen omdat ze door mensen worden verafgod, en verafgoding is volgens de sharia een duivelse activiteit. Er wordt in het TV-programma ook nog even de vergelijking gemaakt met de manier waarop de Taliban destijds in Afghanistan het nodig vond om Boeddha-beelden te vernietigen op basis van dezelfde argumenten.


We hebben al eerder dit soort extremistische figuren op het toneel gehad in dit Iraans-Syrische blog. Kijk nog maar eens naar (1,2). Voor degene die het nog niet weten: er zijn veel van dit soort lui gewapend en wel actief in Syrië om te strijden tegen de Syrische overheid, een Syrische overheid die gebukt gaat onder strenge sancties van de Europese Unie omdat ze optreden tegen gewapende bendes die de Syrische steden onveilig maken.

Laten we hopen dat onze nieuwe PvdA-minister Frans Timmermans dit onrechtvaardige Europese beleid klakkeloos niet gaat voortzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten