vrijdag 23 november 2012

Zelfs Libië en Tunesië erkennen de nieuwe Syrische Coalitie van Doha nog niet

Terwijl Frankrijk, Engeland, Italië, Turkije en de dictaturen van het Arabisch schiereiland de nieuwe Syrische Nationale Coalitie hebben erkend als zijnde de enige legitieme vertegenwoordigers van het Syrische volk, zijn zelfs enkele hofleveranciers van terroristen voor de Syrische oppositie, namelijk Libië en Tunesië nog niet bereid deze nieuwe Doha-coalitie van Moaz Khatib te erkennen.

De Tunesische president Moncef Marzouki (rechts)
ontmoet de Libische 'president' Moahamed al-Megaryef (links)
in Tunis op 22 november 2012 (AFP foto/Fethi Belaid)
Zij stellen het besluit nog uit omdat ze eerst wel eens willen zien of die coalitie nu echt wel het Syrische volk vertegenwoordigt. Wel hebben ze samen nog eens gesteld dat ze nog altijd vinden dat zij het recht hebben om te zeggen dat de president van Syrië, Bashar al-Assad, dient op te stappen.

Het is interessant om te constateren dat klaarblijkelijk de macht van Saudi-Arabië en Qatar niet meer zo groot is dat meteen alle andere Arabische landen zich laten manipuleren door deze grote en rijke heren. Ook de macht van Frankijk en Engeland reikt niet zo ver dat ze deze Noord-afrikaanse landen meteen over de streep kunnen trekken. De landen van de Arabische liga zijn het duidelijk niet met elkaar eens over Syrië. Er zijn landen die niet spreken over de wens dat Assad zou moeten opstappen, er zijn landen die de oppositieclub van Doha meteen erkennen, en er zijn dus ook landen die nog even wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten