donderdag 17 januari 2013

Oxfam Novib en IKV Pax Christi Steunen Terroristische Bendes in Syrië door Syrische overheid te demoniseren

Vandaag, 17 januari 2013, verscheen er in onze Nederlandse volkskrant een bericht met de verontrustende titel: "Banken investeren nog steeds in Syrië-leveranciers" (1). In dat artikel wordt gesproken over een nieuw onderzoek dat gedaan is door de organisaties Oxfam Novib en de zogenaamde vredesorganisatie IKV Pax Christi. Zij hebben ontdekt dat Nederlandse banken en pensioenfondsen nog altijd investeren in bepaalde bedrijven die spullen hebben geleverd (of nog leveren) aan de Syrische overheid.

Vredesorganisatie IKV Pax Christi steunt door
demonisering Syrische overheid de gewelddaddige bendes in Syrië.
Het betreft hier de electronicabedrijven Finmeccanica en Netapp. Er zou nog 300 miljoen euro geïnvesteerd zijn in deze bedrijven. Oxfam Novib en IKV Pax Christi luiden opnieuw de alarmbel omdat zij de pensioenfondsen en de banken eraan willen herinneren dat het zeer ongewenst is om te investeren in bedrijven die de Syrische overheid steunen.

Ooit lang geleden was het volledig legaal om een soevereine staat te voorzien van materiaal, maar sinds de hetze is opgestart tegen de Syrische overheid, onder het mom van verschrikkelijke bloedbaden verricht door de overheid tegen onschuldige burgerslachtoffers, wordt ieder bedrijf dat handelt met Syrië bestempeld als zijnde aan de verkeerde zijde van de geschiedenis.

Oxfam Novib en IKV Pax Christi hebben duidelijk stelling genomen in het Syrische conflict en kiezen partij voor de meedogenloze bendes die afgelopen week nog minstens 82 doden hebben veroorzaakt door bomaanslagen op een universiteit, omdat de studenten nog examens wilden doen, terwijl ze dat niet mochten van de bendes. Ook hebben ze gisteren nog 22 mensen vermoord met een bomaanslag in Idleb. Deze bendes die de pakhuizen en de fabrieksvoorraden in Aleppo afgelopen maand hebben geplunderd en hebben doorgesluisd naar Turkije, kunnen volop rekenen op de steun van Oxfam Novib en IKV Pax Christi.Het volk dat vraagt om de steun van de overheid en het Syrische leger om korte metten te maken met deze terroristische aanslagen en vernielingen, kan klaarblijkelijk niet rekenen op de steun van IKV Pax Christi en Oxfam Novib. Nee, zij verkiezen het om het simpel te houden en alleen de Syrische overheid te demoniseren en daarbij de president nog eens neer te zetten als gruwelijke dictator.

Het zou vooral een organisatie als IKV Pax Christi sieren als ze ook oog heeft voor het deel van het Syrische volk, waaronder bijvoorbeeld de Christenen, die als de dood zijn dat die extremistische bendes met hun idealen van een streng-fundamentalistische moslimstaat, het voor het zeggen zouden gaan krijgen in Syrië. Schijnbaar beseft IKV Pax Christi niet, dat zij door de hetze tegen de Syrische overheid te steunen, ze deze extremistische krachten in Syrië een hand boven het hoofd houden.

Opmerkelijk genoeg zijn er op de website van nujij.nl relatief veel mensen die doorzien dat het in Syrië allemaal niet zo simpel is, en dat de wortel van het geweld veel meer ligt bij de gewapende bendes dan bij de overheid die er tegen optreedt. Op de site van IKV Pax Christi heb ik een reactie geplaatst onder het artikel
'Banken en pensioenfondsen stoppen niet met investeren in bedrijven die communicatiesystemen leverden aan Syrië'. De Gelderlander biedt nog de mogelijkheid om te reageren op artikelen, waardoor ik ook een reactie heb geplaatst bij artikel over dit onderwerp.

VOETNOOT
(1) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3378526/2013/01/17/Banken-investeren-nog-steeds-in-Syrie-leveranciers.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten