dinsdag 15 januari 2013

Al meer dan 80 voornamelijk Studenten gedood door Bomaanslagen in Aleppo

Rond 19.00u op 15 januari 2013 stond de teller van het aantal doden door de aanslagen op de universiteit van Aleppo al op 82, waaronder voornamelijk studenten (1,2,3).


Twee raketexplosies werden afgevuurd op de universiteit op de dag dat de studenten bezig waren met de eerste examendag, volgens Mohammed Wahid Akkad, het hoofd van de gemeente Aleppo (2,3).

De Nederlandse berichtgeving over deze tragedie was weer typisch. Op de pagina van de NOS verscheen deze berichtgeving, waarbij nog eventjes de suggestie wordt gewekt dat het toch wel eens het Syrische leger zou kunnen zijn geweest die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het bombarderen van de universiteit, terwijl die zich nota  bene in een gebied bevindt dat in handen is van de overheid.

Lees maar eens mee:
" Bij een universiteit in de Syrische stad Aleppo is een zware explosie geweest. Er zouden zeker vijftien mensen zijn omgekomen. Over de oorzaak bestaat onduidelijkheid.

Volgens de staatstelevisie werd de universiteit geraakt door een raket die was afgevuurd door "terroristen", de naam die het Syrische bewind steevast gebruikt voor de opstandelingen. Syrische activisten spraken over twee explosies. Ooggetuigen zeggen dat er kort voor de explosie een vliegtuig van het leger overvloog.
In Aleppo, de grootste stad van Syrië, wordt al maanden fel strijd geleverd tussen opstandelingen en het regeringsleger. Er zijn geregeld aanslagen en luchtaanvallen. Het grootste deel van de stad zou in handen zijn van de opstandelingen." (4)
Deze zin is overigens opmerkelijk genoeg niet terug te vinden op het gelijksoortige teletekstbericht:


Normaal gesproken zou je verwachten dat er wereldwijde verontwaardiging zou volgen op deze verschrikkelijke aanslag op studenten, maar zoals helaas inmiddels gebruikelijk, wordt er voornamelijk gezwegen. Terwijl Frankrijk, inmiddels met steun van de VN-veiligheidsraad (5) mag jagen op de 'al-Qaida-terroristen' in het Noorden van Mali, steunen zij nog altijd van harte dezelfde terroristengroeperingen in Syrië, zoals ze dat ook gedaan hebben in Libië.


Hierbij een verhelderende video van Syrian Partisan Girl waaruit blijkt dat er geen sprake was van vliegtuiggeluiden rond het moment van de explosie:De Milities lijken overigens niet echt meer terrein te winnen, volgens het onderstaande interview:


Op donderdag 17 januari 2013 uitte Sergey Lavrov nog zijn verontwaardiging over de suggestie die via CNN de wereld in was gestuurd over de mogelijkheid dat het Syrische leger verantwoordelijk zou zijn voor de doden op de universiteit (6).

NOTEN
(1) http://breakingnews.sy/en/breakingnews/3870.html?m=0
(2) http://rt.com/news/aleppo-syria-blast-university-040/
(3) http://www.sana-syria.com/eng/337/2013/01/15/461940.htm
(4) http://nos.nl/artikel/462131-explosie-op-universiteit-aleppo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29
(5) http://www.presstv.ir/detail/2013/01/15/283671/france-to-send-more-troops-to-mali/
(6) http://www.sana-syria.com/eng/22/2013/01/17/462314.htm

1 opmerking:

  1. Op 29 januari 2013 verscheen het bericht dat de studenten op de universiteit toch gewoon examens hebben gedaan ondanks de bedreigingen door de bendes die 'hun ongeletterdheid' willen opdringen aan de Syrische bevolking. Lees meer op: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/01/studenten-in-aleppo-doen-toch-hun.html

    BeantwoordenVerwijderen