woensdag 23 januari 2013

FM Lavrov: "De Oppositie verhindert Vredesoverleg door hun obsessie met President Assad"
De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, heeft tijdens een bijeenkomst over de rol van de Russische diplomatie in 2012 gesproken over de houding ten opzichte van Syrië. Hij stelde dat zolang de wapens en de mensen nog over de grenzen Syrië kunnen blijven stromen, zal er geen vrede kunnen komen, en zal het bloedvergieten door blijven gaan.

Hij benadrukte wederom het belang van het naleven van het akkoord van Geneve, en hij stelde dat de oppositie hoofdverantwoordelijk is voor het voortdurend geweld in Syrië omdat zij de obsessie met de val president Assad hebben: pas als de president weg is, zijn zij bereid om tot dialoog over te gaan.

Dit is ook de positie van de vredesduiven van de E.U. In feite een schandalig standpunt dat ver weg is van de vredige houding die de EU ooit eens had in conflicten, waarbij ze altijd streefden naar diplomatie en dialoog.

In http://rt.com/news/lavrov-syria-conflict-550/ kunnen we lezen dat Sergei Lavrov vaak hoort in zijn gesprekken met zijn westerse partners dat ze vinden dat er aan een dialoog moet worden gewerkt, maar zodra ze dan met de pers spreken is daar weer het verhaal van 'Assad must leave' en dergelijke:

“We openly speak with [our Western partners]. They verbally agree with us, saying they realize the threats of the collapse of the Syrian state in the perspective. But when they go to the public, they say things that differ from those previously said by them in private,” Lavrov revealed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten