zaterdag 19 januari 2013

FSA verliest meer en meer steun in Syrië - Gebrek aan voedsel en brandstof en veel afval op straat

In de onderstaande video van Eretz Zen een krachtig overzicht van de tanende populariteit van de FSA-bendes in Syrië. Zelfs Al-Jazeera en BBC staan mensen toe kritische geluiden te laten horen over de door het westen gesteunde bendes. De vuilniszakken stapelen zich op, mensen staan vele uren in de rij voor brood, als het brood niet wordt weggeroofd als er toevallig weer eens bendes langskomen.


Willy van Damme heeft op 19 januari 2013 een prachtig stuk geschreven over de idiotie van het westen met betrekking tot de Salafisten en moslim-fundamentalisten. Zoals bekend werden ze gesteund in Libië en worden ze als heldhaftige vrijheidsstrijders neergezet in Syrië, maar in Somalië en Mali zijn dezelfde mensen de vijanden die met grof geweld bestreden dienen te worden. 

In dat artikel is ook dit pakkende stuk verwerkt, dat ik toch even wil citeren:

"Typerend voor de in deze kwestie schizofrene houding van onze westerse leiders was een uitlating van de advocaat van een Belgische jihadist, een man tegen wie ons gerecht een onderzoek voert op verdenking van steun aan de Somalische Al Shabaab, nog zo’n salafistische groep.
Zo schrijft Ayfer Erkul in De Morgen van 12 januari: ‘Hun advocaat zegt nu dat ze niet naar Somalië wilden gaan, maar naar Syrië. En dan, zo argumenteert hij, zijn zijn cliënten geen terroristen maar rebellen die vechten tegen het regime van Assad. En dat is een strijd die in het Westen als gerechtvaardigd wordt beschouwd.’"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten