donderdag 10 januari 2013

1000 Fabrieken leeggeroofd in Aleppo met hulp van Turkse Overheid

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een klacht ingediend bij de VN over het leegplunderen van fabrieken in de industriestad Aleppo door bendes met volledige steun van de Turkse overheid. Luister naar meer details hierover in het eerste item bij het onderstaande Syrische nieuwsbulletin van 10 januari 2013.
Op (1) kun je verder nog lezen dat er een hoofd van een bende is vermoord door andere bendes omdat ze samen aan het strijden waren over de geplunderde inhoud van een of andere fabriek of opslagplaats. Plunderen en roven is een onderdeel van het dagelijks leven geworden in Aleppo. Dit - zoals inmiddels bekend - vooral mogelijk gemaakt door de steun van buitenlandse mogendheden als Turkije, Saudi Arabië, Qatar en de diplomatieke steun van westerse regimes als Engeland, Frankrijk en de VS.

Verder in dit nieuwsbulletin de herhaalde wens van China, Rusland en Iran voor een overleg tussen de verschillende partijen om het bloedvergieten te beëindigen in het land. Daarnaast blijkt het al enkele dagen in de meeste Syrische provincies flink te sneeuwen.

Update 14 januari 2013: Zie interessant artikel van de mediawerkgroep Syrië over de 'brooddieven' die vele tarwesilo's leegplunderen (2).

Update 16 januari 2013: De Syrische overheid zegt onweerlegbare bewijzen te hebben voor de rol van Turkije in het leegroven van de pakhuizen in Aleppo (3).

VOETNOTEN
(1) http://syriaonline.sy/?f=Details&pageid=4664&catid=24
(2) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/01/14/de-brooddieven-van-het-syrische-vrije-leger/
(3) http://www.sana-syria.com/eng/24/2013/01/16/462220.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten