zaterdag 19 januari 2013

Arrestatie van Turkse Advocaten die Kritisch zijn over het Syrische Beleid van premier Erdogan

In een nieuwsuitzending van 19 januari 2013 wordt gesproken over de arrestatie van 15 Turkse advocaten die té kritisch zouden zijn over het beleid van premier Erdogan met betrekking tot Syrië.

Selcuk Kozagacli, Turkse advocaat gaat door met het verzamelen van
gegevens over de misdaden welke zijn begaan in Syrië
door het beleid van de Turkse premier Erdogan. Ook hij heeft een arrestatiebevel gekregen.
Meer informatie over deze arrestaties in het onderstaande bulletin, waar ook aandacht is voor een nieuwe mortieraanval van de bendes op een wijk in Aleppo, en voor de waanzin om de Syrische overheid te laten berechten door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Laten we er maar vanuit gaan dat China en Rusland zulke extreme partijdigheid niet zal toestaan.
Pratend over het internationaal gerechtshof...hoe zou het zijn met Saif al-Islam Gaddafi? (1)

De leider van de 'Hedendaagse Advocaten Associatie' (CHD), de man boven op de foto, werd bij aankomst in Istanbul meteen gearresteerd omdat hij lid zou zijn van een verboden organisatie. Zie ook https://worldmathaba.net/items/2213-hundreds-of-turkish-journalists-in-jails-for-criticizing-government voor meer informatie over de honderden journalisten die in de Turkse gevangenis zijn gezet vanwege hun kritiek op het overheidsbeleid van de heer Erdogan.

(1) Op 22 januari 2013 zag ik via twitter dat er een zitting was geweest in Zintan waarin Saif-al Islam zou zijn geweest. Zie voor meer info: http://www.france24.com/en/20130117-gaddafi-son-islam-court-appearance

Geen opmerkingen:

Een reactie posten