dinsdag 29 januari 2013

Belgische Parlementariër Laurent Louis onthult de leugens rondom Mali, Libië en Syrië

Laurent Louis, een Belgisch parlementslid, heeft zich in een krachtige speech van zo'n 13 minuten uitgesproken tegen de Belgische steun aan de Franse operatie in Mali. In zijn argumentatie haalde hij aan hoe absurd het is dat we enerzijds de strijd aangaan met gruwelijk moslimterroristen in Mali, en tegelijkertijd deze  zelfde moslimterroristen steunen in Syrië (volgens Louis heeft België recent nog 9 miljoen euro toegezegd aan de bendes van Syrië in hun strijd om de legitieme President omver te werpen).


Hierboven is zijn speech te zien. Op World Mathaba is een Engelstalige transcriptie te lezen. Het is een speech die zeker de moeite waard is om te bekijken, ook voor onze Nederlandstalige parlementariërs, die vast ook nog eens gaan spreken over de steun voor de nieuwe oorlog in Mali. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de andere neo-kolonisten van het Britse eiland ook al hebben toegezegd bereid te zijn om ook aanzienlijke troepen te sturen naar Mali (1,2).

Laurent Louis bekritiseert ook het taalgebruik van de Franse president toen hij bijvoorbeeld sprak over het 'vernietigen' van de  Islamisten in Noord-Mali. Hij herinnerde de president eraan dat er ook nog zoiets is als het verdrag van Geneve, waarin wordt gesproken over het maken van krijgsgevangenen, en niet over het vernietigen van tegenstanders. Ook noemt hij het belang van de economische belangen voor het goud en het uranium in Mali.

Volgens het nieuwsbulletin van Syrian Free Press van 29 januari 2013 is er ook sprake van een vrouwelijk parlementslid dat zich heeft uitgesproken over de duidelijke inconsistenties in het buitenlandse beleid van België (en daarmee ook van de E.U.) met betrekking tot Mali en Syrië. Ik ben niet zo bekend met het Belgische parlement, maar ik vind het wel opmerkelijk dat er op één dag gesproken wordt over Laurent Louis, en dan deze vrouw, waarvan ik een snapshot heb genomen uit het Syrische bulletin. Mijn vraag is dan ook: wie is deze vrouw?

Wie is deze vrouw? Laat het weten via een bericht onderaan of via de mail 
In het bulletin wordt iets gezegd als 'Anne Marie Lesain', als zijnde een voormalig spreker in het Belgische parlement. Via google kom ik er ook niet uit.

NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten