woensdag 16 januari 2013

Weer 22 doden door auto-bommen in Idleb (en ander nieuws uit Syrië)Na de meedogenloze moorden op het universiteitsterrein van Aleppo gisteren, waarbij 80 mensen om het leven kwamen, zijn er op woensdag 16 februari 22 mensen gedood door enkele auto-bommen in de Noordelijke provincie Edlib, en wel in de stad Edlib zelf. Ik heb overigens enkele kranten gezien vandaag en daarin stonden de 80 doden van Aleppo niet op de voorpagina. Wij hadden meer interesse in de lange files door de sneeuwval.


Buiten meer achtergronden over de doden van gisteren en vandaag, wordt er in het bovenstaande nieuwsbulletin ook aandacht besteed aan de oproep van de Oostenrijkse president, Heinz Fischer, die alle partijen in Syrië oproept om in dialoog te gaan met elkaar. Een oproep die botst met de visie van veel andere Europese landen, die pas een dialoog wensen als de president opstapt.


Afgelopen nacht is er in New York weer eens een vergadering gehouden van de veiligheidsraad waar de Syrische vertegenwoordiger, Al- Ja'afari (zie onder), zijn ongeloof uitte over het feit dat in Mali de terroristen worden bestreden door dezelfde landen die de terroristen in Syrië steunen.


Verder wordt er nog bericht over nauwere betrekkingen en nieuwe verdragen tussen Syrië en Iran, met betrekking tot o.a. olie en electriciteit.


Bronnen:
http://www.sana-syria.com/eng/337/2013/01/16/462154.htm en http://www.presstv.ir/detail/2013/01/16/283897/bomb-blasts-in-northern-syria-kill-24/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten