zaterdag 6 april 2013

35000 Vluchtelingen keren vanuit Jordanië terug naar Syrië

In het Syrische nieuwsbulletin van 6 april 2013 (1) kunnen we het bericht vernemen dat maar liefst 35.000 vluchtelingen vanuit Jordaanse vluchtelingenkampen weer teruggekeerd zouden zijn naar Syrië. Ze zijn onder andere afkomstig van het zogenaamde al-Zaatari kamp.

35.000 Vluchtelingen keren terug naar Syrië (1)
Redenen voor hun terugkeer kunnen worden gevonden in de belabberde omstandigheden in Jordanië. De Syrische vluchtelingen kampen in de kampen met tekorten van voedsel en medische hulp. Ook werd er veel geplunderd in het kamp.

Klaarblijkelijk kunnen er in Jordanië zonder enige problemen duizenden terroristen worden getraind door Amerikaanse, Franse en Britse eenheden (2), maar is het een stuk lastiger om genoeg voorzieningen te regelen voor mensen die hun land zijn uitgevlucht vanwege diezelfde terroristen die door het westen van harte worden gesponsord via diplomatieke steun en kruiwagens vol sancties tegen de Syrische overheid.

En dan hebben we het niet over de 3,5 ton aan wapens die recentelijk via de naburige landen werd aangevlogen door agressieve landen uit de Arabische Liga, die nu met elkaar hebben bekokstoofd dat het helemaal OK is om die bendes te voorzien van wapentuig, een wens die ook de Britten en de Fransen hebben uitgesproken (3). Misschien een idee voor Amnesty International om daar eens campagne over op te starten? (4)

India, China, Zuid-Afrika, Brazilië en Rusland eensgezind andersdenkend
over het Syrische conflict dan de Europese regimes en de VS.

Verder werd in het nieuwsbulletin (1) aandacht geschonken aan de continue steun van de BRICS-landen voor een diplomatieke oplossing. Ook wordt er gesproken over het gerucht dat er twee extra Russische schepen vanuit de Grote Oceaan op weg zouden zijn naar de Middelandse Zee.

Daarnaast beelden van een aantal mortiergranaten die op een moskee in Damascus zijn afgevuurd door de bendes. In Deir Azzour is de overheid er in geslaagd een immigratie-kantoor te openen waardoor het weer mogelijk is geworden om in die stad paspoorten te krijgen e.d. Het leven in de door het leger bevrijdde wijken kan daar weer doorgaan als voorheen.

Zoals bekend proberen de gewapende bendes alles te vernietigen wat maar riekt naar de overheid. Laten we hopen dat dit kantoor niet meteen weer belaagd wordt door een groep bebaarde Jabhatters.

Opening Immigratiekantoor in Deir-Az-zour

Update 21 april 2013: Volgens SANA zijn zo'n 5000 vluchtelingen gevlucht van het beruchte Jordaanse opvangkamp Al-Za'atari. De Jordaanse overheden zouden de paspoorten van deze Syriërs hebben geconfisqueerd, maar desondanks zouden ze toch de erbarmelijke omstandigheden in Jordanië hebben kunnen ontvluchten (5). Opmerkelijk is verder dat volgens dit bericht de Jordaanse overheid zo'n 70% van de hulpgoederen voor zichzelf zou gebruiken.

NOTEN
(1) http://www.youtube.com/watch?v=aXa5WayND6o
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/franse-amerikaanse-en-engelse-troepen.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/frankrijk-en-engeland-willen-wapens.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/05/brief-aan-amnesty-international-vanwege.html
(5) http://sana.sy/eng/21/2013/04/20/478310.htm

1 opmerking:

  1. Martin wees me op Channel 4 documentaire van 28 maart die eveneens ging over de gruwelijke omstandigheden in dit Jordaanse kamp. Zie daarvoor deze link: http://www.youtube.com/watch?v=uzpVhW1tXVY

    BeantwoordenVerwijderen