vrijdag 14 juni 2013

De Leugens van Obama over het vermeende gebruik van Chemische Wapens door het Syrische Leger

Hoe doorzichtig kan het worden? Al vele maanden wordt er ingezet op de leugens rondom het vermeend gebruik van chemische wapens door het Syrische leger als een excuus om militair te kunnen ingrijpen in Syrië. Nu het wel erg slecht gaat met de bendes en zij steeds meer en meer terrein verliezen, worden de leugens rondom chemisch wapengebruik van stal gehaald.


Engeland en Frankrijk hebben Europa al zover gekregen om het wapenembargo tegen de gewapende bendes op te heffen, en ook tonen de Verenigde Staten geen enkel bewijs over hun aantijgingen, toch menen ze nu het recht te hebben om de bendes nu zelfs direct te voorzien van steeds geavanceerder wapentuig. Totnutoe gingen de wapenleveringen waarschijnlijk vooral indirect via Saudi-Arabië, Qatar en Turkije.

Ook stijgt de aanwezigheid van Amerikaanse soldaten aan Jordaans-Syrische grens (4) en meent de Amerikaanse overheid ook het recht te hebben om te mogen debateren of er al dan niet een no-fly zone dient te komen in het Syrisch-Jordaanse grensgebied.

Het is dan verder ook wel duidelijk hoeveel waarde de Amerikanen, Engelsen en Fransen hechten aan de mogelijke vredesonderhandelingen in Geneve. Ze willen niets anders dan dat hun 'jihadistische vechtersbazen' op de grond, hun internationale troepenmacht, de regering van Syrië ten val brengen, en als een soort van schaamlap gebruiken ze hun medewerking aan een mogelijk Geneve-2 verdrag.

Laatst had Carla del Ponte nog voor haar beurt gesproken door te zeggen dat ze op basis van de interviews en het onderzoek gedaan door VN-medewerkers kon concluderen dat er gebruik gemaakt was door chemische wapens, en wel door de bendes. Ze had geen enkel bewijs dat de overheid hiervan gebruik gemaakt zou hebben.

De VS met hun koloniale makkers uit Frankrijk en Engeland proberen opnieuw de wereld te bedonderen met hun leugens over chemische wapens, zoals ze ook verantwoordelijk waren voor de vele honderdduizenden doden in Irak door hun andere leugen over zogenaamde massavernietigingswapens. Het ligt er allemaal zó dik op, maar het lijkt alsof de westerse wereld deze leugens alweer als zoete koekjes gaat slikken.

Het is dan ook niet gek dat Syrian Partisan girl in de bovenstaande video enigszins geëmotioneerd haar verhaal verteld over deze leugens van Obama, en dit keer zonder de leugenachtige show die we destijds te zien kregen van Colonel Powell in de veiligheidsraad. De video van shaakama is interessant (2), en verder is het artikel lezenswaardig waarin aandacht wordt gegeven aan een Russisch parlementslid die meteen al stelt dat de Amerikanen opnieuw liegen over massavernietigingswapens (3). Meer kritiek uit Rusland is te lezen in (5).

Opmerkelijk genoeg heeft de Secretaris Generaal van de VN, Ban Ki-Moon zich uitgesproken tegen het bewapenen van welke partij dan ook in het Syrische conflict, waardoor hij het schijnbaar aandurft om zijn nek uit te steken, of zou hij zich uiteindelijk toch ontpoppen als meer dan slechts de woordvoerder van de Amerikaanse buitenlandse politiek?

Zie verder ook de analyse van Jim Dean (6). Ook is de onderstaande analyse via Eretz Zen zeker het bekijken waard.


Sommigen beweren dat het besluit om de bendes in Syrië te gaan bewapenen ook een reactie zou kunnen zijn van het Israëlisch-Amerikaanse complex vanwege het besluit van Hezbollah om openlijk mee te vechten aan de zijde van het Syrische Leger (7).Hieronder nog een analyse van T. West

Update 15 juni 2013:
Teletekstshot 15 juni 2013
Update 18 juni 2013:
Inmiddels heeft het Internationale Rode Kruis laten weten geen bewijzen te hebben over een vermeend gebruik van chemische wapens door het leger van Syrië (8).

Update 21 juni 2013:
Hieronder een analyse van Ron Paul over de enorme vaagheid rondom 'the red line' van het gebruik van chemische wapens waar in totaal misschien wel eens 100 mensen zouden door zijn kunnen zijn overleden.


Inmiddels heeft een woordvoerder van de mensenrechtencommissie van de VN ontkent dat er bewijzen zouden zijn dat de Syrische overheid chemische wapens zou hebben gebruikt (9).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/us-claims-assad-chemical-weapons-671/
(2) http://www.youtube.com/watch?v=8y3K-tdTqvQ
(3) http://en.rian.ru/russia/20130614/181661349/US-Chemical-Weapons-Report-in-Syria-Cooked--Russian-MP.html
(4) http://rt.com/news/jordan-multinational-military-exercises-459/
(5) http://sana.sy/eng/22/2013/06/14/487522.htm
(6) http://www.presstv.ir/detail/2013/06/14/309005/us-sarin-claims-a-cruel-hoax/
(7) http://rt.com/op-edge/syria-us-israel-hezbollah-706/
(8) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/06/17/internationale-rode-kruis-geen-bewijzen-chemische-oorlogsvoering-in-syrie/
(9) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/06/vn-ontkennen-de-amerikaans-britse-claim.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten