zaterdag 22 juni 2013

VN ontkennen de Amerikaans-Britse claim dat de Syrische overheid Chemische Wapens zou hebben gebruikt

Opnieuw een tegenvaller voor de oorloghitsers uit de Verenigde Staten en Europa. Op basis van het overschrijden van de 'rode lijn' van chemisch wapengebruik vond president Obama het gepast om de kraan met bloedwapens open te zetten voor de bendes in Syrië. Eerder had Carla del Ponte al gezegd dat er geen bewijzen waren voor het gebruik van chemische wapens door de Syrische overheid, en nu heeft de VN-commissie voor mensenrechten namens Paulo Pinheiro ook gezegd dat ze geen bewijzen hebben gezien over het gebruik van deze wapens door wie dan ook.

Paulo Pinheiro namens VN-mensenrechtencommissie 
Allerlei landen in Europa, zoals Duitsland, Nederland, Ierland, Oostenrijk, Tjechië en anderen willen gelukkig geen wapens leveren. Ook binnen het parlement van Engeland is de bewapening van de jihadisten in Syrië nog niet beklonken. Als het gerucht over een ommekeer in de Turkse houding ten opzichte van Syrië waar zou zijn, dan wordt de Amerikaans-Engelse politiek wel erg moeilijk om nog te verdedigen (2).

Misschien kunnen ze Paulo Pinheiro nog onder druk zetten door zijn privé-emails door te nemen, of wellicht kunnen ze nog eens kijken naar wat de bezoekers van de G8 in 2009 allemaal mailden om speciaal door Engeland geprepareerde PC's die makkelijker konden worden gebruikt om de mailwisselingen te lezen. Dat vonden Turkije en Rusland niet zulke prettige berichten.

Zie voor meer over dit wanhopige excuus om openlijk oorlog te kunnen voeren met Syrië op (3).

Noten
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/06/21/310199/un-rejects-us-claim-on-syria-cw/
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/06/stopt-turkije-met-het-doorsluizen-van.html
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/06/vn-ontkennen-de-amerikaans-britse-claim.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten