zaterdag 29 juni 2013

Ali Bello van 'Free of Syria' Brigade zegt Israël en de VS te steunen in hun Strijd tegen Hezbollah en Iran

Op deze site hebben we al eerder aandacht besteed aan de betrekkingen tussen de bendes in Syrië enerzijds en de Verenigde Staten en Israël anderzijds (1). Ooit waren de Arabische landen verenigd in hun afwijzinde houding ten opzichte van Israël, en vormden ze een eenheid in de steun voor de Palestijnse zaak. Veel Arabische landen hebben de staat Israël dan ook niet erkend.

Ali Bello en zijn Brigade zal Israël en de VS steunen in hun strijd tegen Hezbollah en Iran
De Bendes van Syrië, die in de volksmond ook wel het Vrije Syrische Leger worden genoemd, bestaan uit allerlei 'brigades' die samen het doel hebben een staatsgreep in Syrië te forceren. Volgens allerlei geruchten zouden er momenteel troepenverzamelingen plaastvinden met veel wapentuig uit landen als de Verenigde Staten om ergens in augustus een grootscheepse aanval te beginnen op Damascus (2).

In het onderstaande filmpje worden de schijnwerpers gericht op een voormalige binnenhuisarchitect, de 27-jarige Ali Bello die vanuit het plaatsje Anaadan in de regio Aleppo. Nadat we eerst een gesprekje met hem zien, verklaart hij tegen het einde van de video dat hij Israël en de VS zou steunen in hun strijd tegen Hezbollah en Iran.


Het is overigens niet alleen deze meneer Bello die er zo in staat. Ook andere FSA-commandanten voelen meer haat ten opzichte van hun moslimbroeders in Iran dan tegen de Joden in Israël. Kijk maar eens naar de onderstaande video, met dank aan Eretz Zen voor de publicatie en vertaling.


NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/02/leider-van-de-doha-coalite-al-khatib.html
(2) http://rt.com/news/rebels-syria-us-cia-327/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten