vrijdag 14 juni 2013

Syrië roept VN op om het bloedbad in Hatla, Deir Azzor te veroordelen

Vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een brief gestuurd naar de VN met daarin het verzoek om het bloedbad in Hatla, nabij Deir Azzor te veroordelen.

Ministerie van Buitenlandse Zaken, Syrië

In de brief wordt geschreven over het bloedbad in Hatla van 12 juni 2013. Naast het doden van vooral vrouwen en kinderen zouden de bendes ook de huizen van burgers hebben leeggeroofd en geplunderd. Huizen zouden zijn verbrand en heilige plaatsen zouden zijn onteerd. Websites zouden dit bloedbad hebben gefilmd, een actie waartoe zou zijn opgeroepen door een Salafistische sjeik uit Koeweit, Shafi al-Ajami, die ook direct betrokken zou zijn in het sponsoren en sturen van duizenden jihadisten naar Syrië.

In de brief wordt verder kritiek geuit op de steun van landen als Qatar, Saudi-Arabië en Turkije in het openlijk steunen van de terroristen in Syrië. Ook wordt de beslissing van de E.U. om toe te staan dat de bendes in Syrië olie mogen verkopen aan de Europese Unie, gezien als het werpen van kolen op het vuur, zoals de opheffing van het wapenembargo tegen deze bendes ook als een schending van internationale regels wordt beschouwd, waarbij als voorbeeld de anti-terrorisme veiligheidsraadresolutie 1373 uit 2001 wordt aangehaald.

bron: http://sana.sy/eng/21/2013/06/14/487451.htm

---
P.S. Inmiddels is duidelijk geworden dat de VS openlijk de verschillende groepen bendes gaan bewapen in Syrië zogenaamd omdat een 'rode lijn' zou zijn overschreden door het Syrische Leger. Volgens de VS zouden ze 'bewijzen' hebben dat er gebruik zou zijn gemaakt van chemische wapens... (lees er meer over op:  http://rt.com/news/us-claims-assad-chemical-weapons-671/ en http://en.rian.ru/russia/20130614/181661349/US-Chemical-Weapons-Report-in-Syria-Cooked--Russian-MP.html)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten