zondag 23 juni 2013

Zouden de VS en Engeland ook Zelfmoordvesten Leveren aan de Syrische Oppositie?

Vandaag waren er weer eens enkele zelfmoordacties in Damascus. Drie Zelfmoordenaars bliezen zichzelf gelukkig iets te vroeg op waardoor ze de dood vonden zonder anderen in hun waanzin mee te trekken. Anderen wisten daarin wel te slagen toen ze een politiebureau en een beveiligingskantoor probeerden binnen te komen. Hierdoor zouden 5 mensen om het leven zijn gekomen en zouden negen mensen gewond zijn geraakt (1).

Zelfmoordvest met dank aan de Verenigde Staten van Amerika
Zoals inmiddels bekend heeft president Obama recentelijk gezegd dat ze van harte de strijd tegen President Assad steunen en daarom dan ook zijn tegenstanders zullen steunen met moordwapens. In die zin kun je ook  zeggen dat zelfmoordaanslagen - die overigens zelfden worden veroordeeld door de VS in de VN - eigenlijk ook mogelijk zijn door de steun van de Amerikaanse Democratie aan dit soort figuren. Ze strijden samen voor hetzelfde doel: die machtswisseling in Syrië.

Dit Amerikaanse zelfmoordvest staat ook mooi symbool voor de manier waarop de VS meehelpt met het opblazen van Syrië, middels het  - à la Afghanistan in de jaren 80 - steunen van moslimfundamentalisten die het vuile werk doen voor de VS.

NOTEN
(1) http://sana.sy/eng/337/2013/06/23/488915.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten