zondag 9 juni 2013

Bendes in Syrië misbruiken de Status van de Golan Hoogten om van daaruit Aanvallen uit te voeren

Op zondag 9 juni was er weer eens een voorbeeld van het misbruik van de Golan Hoogten door de gewapende bendes in Syrië. Vanwege allerlei internationale regels heeft een bepaald deel van de Golan Hoogten een bufferstatus die wordt bewaakt door de VN.

Golan Hoogten (2)
Deze bufferzone wordt echter volop gebruikt door de bendes om zich te kunnen terugtrekken. Het Syrische leger kan ze daar immers niet achtervolgen zonder deze internationale regels te breken. Dit keer werd een konvooi van burgers aangevallen die werd geleid door een legervoertuig van het Syrische leger. In deze konvooi bevond zich ook een Russische cameraploeg. Tijdens het hele schietincident bleef een journalist filmen. Je kunt er meer van zien op de pagina van RT (1).

Inmiddels is Oostenrijk er wel klaar mee en gaat binnenkort haar mensen terugtrekken uit deze bufferzone. Rusland heeft voorgesteld om dit Oostenrijkse regiment te vervangen, maar dat verzoek is door Sir Ban afgewezen omdat er geen permanente leden van de Veiligheidsraad actief zouden mogen zijn in dit soort missies.

NOOT
(1) http://rt.com/news/syrian-rebels-attack-journalists-433/
(2) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3454808/2013/06/07/Verenigde-Naties-bedanken-voor-Russische-militairen-op-de-Golan.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten