dinsdag 4 juni 2013

Vladimir Putin herinnert Groot-Brittannië en de EU aan eigen Resolutie en Besluit om geen wapens te leveren aan Niet-overheden

Op de dag dat de Russische ambassade in Damascus het doelwit was van een aanval, vertelde Vladimir Poetin, terwijl hij tussen de wat enge EU-voorzitter Herman van Rompuy en de minst even enge José Barroso stond, dat het juist Groot-Brittannië is geweest die niet al te lang geleden een VN-resolutie heeft ingediend die ook is aangenomen die erop neerkomt dat er geen wapens worden geleverd aan groeperingen binnen een land die anders zijn dan de overheid.

Tijdens de 31e Rusland-E.U.-vergadering in het Russische Yekaterinburg haalde Putin ook een herinnering op aan een EU-besluit in de jaren 80 met een soortgelijke strekking.

Persconferentie, afbeelding afkomstig van (1)
Poetin sprak ook nog over de planning van de tweede Geneve-bijeenkomst, waarbij hij zij dat het de oppositie maar niet schijnt te lukken om een vertegenwoordiging te regelen. Hij voegde hier 'Poetiniaans' aan toe dat sommige rebellen niet gemist zullen worden, zoals die ene die van een Syrische soldaat een 'feestmaal' maakte, hierbij verwijzend naar de man die een ander opensneed om het hart eruit te halen om daar vervolgens in te bijten (2).


Hieronder een video waarin volop aandacht besteed wordt aan deze laatste, heerlijke uitspraak van Vladimir Putin:


NOTEN
(1) http://www.youtube.com/watch?v=g7YVonfd-D0
(2) http://rt.com/news/putin-s300-syria-contract-207/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten