vrijdag 21 juni 2013

Oproep tot Jihad tegen Sjiieten in Syrië tijdens Conventie van Islamitische Soennitische Geestelijken in Egypte

Half juni is er een internationale vergadering geweest van moslimgeestelijken in Egypte. Onder hen veel Wahhabi-aanhangers die nog eens duidelijk maakten dat zij vinden dat Sjiïeten eigenlijk geen moslims zijn, en dat de werkelijke jihad moet gaan over het vernietigen van deze 'nep-moslims' in hun ogen.

Verderop in de onderstaande video ook beelden uit de Syrische plaats Deir Azzzour, waar de bendes de huizen langs gaan om sjiïeten op te sporen om ze te kunnen doden. Als je soenniet bent dan heb je kans het te overleven. Soms maken ze ook wel eens een foutje en vermoorden ze bijna iemand die soenniet is, omdat ze dachten dat het misschien toch een sjiïet zou zijn....


Het is altijd geruststellend om te weten dat landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland aan dezelfde kant staan als deze tot bloedvergieten oproepende 'geestelijken' uit Egypte, namelijk aan de kant van degene die streven naar een staatsgreep in Syrië.

Zie ook de reactie van de Syrische overheid op dit soort fatwa's (1).

Update 23 juni 2013: Muhammed al-Arifi, die hierboven zijn boodschap van haat verkondigde in Caïro is inmiddels aangekomen in Londen waar hij probeert moslimzieltjes te winnen voor zijn takfiri-boodschap die behelst het uitroeien van 'slechte moslims' of niet-moslims zoals de sjiïeten in zijn beleving. Het agressieve Britse beleid begint zo haar vruchten af te werpen in Engeland zelf. Zie voor meer de reportage op (2).
NOOT
(1) http://sana.sy/eng/21/2013/06/21/488512.htm
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/06/23/310421/concerns-about-sectarianism-as-radical-saudi-preacher-goes-to-uk/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten