zaterdag 29 juni 2013

Nabil Naim, voormalig Jihadist uit Egypte zegt dat de Bendes in Syrië een oorlog uitvechten voor VS

Een voormalige leider van de Islamitische Jihad in Egypte, en tevens een voormalige bondgenoot van de huidige Al-Qaida leider Ayman al-Zawahiri, Nabil Naim spreekt in de onderstaande video over de bendes in Syrië.

Nabil Naim die nog heeft meegevochten in de Afghaanse oorlog tegen Rusland zegt in een interview met het Libanese al-Mayadeen dat de bendes worden gebruikt door buitenlandse machten, en dan voornamelijk de VS om voor hen een oorlog te voeren, zoals dat destijds ook in Afghanistan gebeurde toen de Taliban door de VS werd gesteund in de strijd tegen Rusland.Nabil Naim zegt dat het lot van de huidige jihadisten, en dan vooral Jabhat-al-Nusra niets anders zal zijn dan oftewel de dood, oftewel een gevangenstraf. Zodra ze hun nut hebben bewezen door een door de VS gewenste staatsgreep te creëren, zullen ze worden afgedankt. 

Hij stelt ook dat veel jongeren voor de gek worden gehouden door zich als takfiri-jihadisten te gedragen. Takfiri staat dan voor het idee dat iedereen die niet denkt op de extreme sharia-wijze beschouwt kan worden als een vijand van de werkelijke Islam, waardoor ook veel moslims en vooral ook sjiïeten potentiële doelen worden voor vernietiging. Hij vindt dat veel jongeren zijn doorgeslagen in dit takfiri-denken en daardoor ook verder afraken van de woorden van de profeet Mohammed.

Hieronder nog een overzichtsvideo met recente ontwikkelingen, zoals de waarschuwing van Angela Merkel tegen de bewapening van de bendes in Syrië. Ook Nabil Naim komt even aan het woord.

Op 3'36" kun je een fragment zien waarbij een kindje van hoogstens twee of drie jaar in een menigte staat die kijken naar hoe twee mannen worden onthoofd. Dit soort lui worden gesteund door o.a. vertegenwoordigers van landen als de VS en Saudi Arabië zoals je hieronder kunt zien uit een snapshot uit de bovenstaande video:

John Kerry met zijn Saudische Kameraad
Hieronder nog een reportage van RT over deze actie waarbij enkele priesters zouden zijn onthoofd:Update 21 juli 2013:
Nabil Naim komt in de onderstaande video opnieuw aan het woord, waarbij hij spreekt over Idriss, de FSA-vertegenwoordiger voor het Westen, en hoe hij in Israël zou zijn geweest om daar voor wapens te bedelen. Hij stelt ook dat er plannen waren om een soort 'Free Army' op te richten in Egypte om het hetzelfde pad als Syrië te laten gaan: een grote strijd waardoor het land verlamt zou raken. Dit zou in het sterke voordeel zijn van de Israëlische staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten