dinsdag 11 juni 2013

Verhitte Discussie in Libanon waarin wordt opgeroepen voor een Jihad tegen Hezbollah

In plaats dat mensen nu eens gaan beseffen dat het allemaal een stuk prettiger zou worden als je elkaar niet dood wenst, of om de haverklap oproept tot een jihad tegen een bevolkingsgroep, wordt nog altijd de haatrijke sectarische kaart gespeeld. In de onderstaande video is daar een mooi voorbeeld van te zien. Een oudere islamitische man roept tijdens een gespreksprogramma op om een Jihad te beginnen tegen Hezbollah in Libanon zelf. Onderweg beledigt hij per ongeluk de profeet Mohammed. Ook zegt hij tussen neus en lippen door dat hij als soenniet alleen iets kan zeggen over Mohammed en een sjiiet niet.


De situatie in Syrië, Irak en Libanon laat wel zien hoe een religie gebruikt kan worden om haat te zaaien onder elkaar. Je zou toch hopen dat we sinds de middeleeuwen wat verder gegroeid zouden zijn, maar als je die man in dat interview tekeer hoort gaan, dan voelt het alsof we nog met beide benen in de middeleeuwse klei staan met onze messen en speren en in de hand.

Voor als je wilt afstemmen op wat aangenamere vibraties zou je eens een bezoekje kunnen brengen aan http://noetiek.blogspot.nl/

Hieronder nog wat aanvullende informatie van Eretz Zen, de man die deze video op internet heeft geplaatst:
Lebanese journalists belonging to both camps, March 14 alliance (pro-NATO, pro-FSA) and March 8 alliance (pro-Syrian government, pro-Hezbollah), engage in a fiery debate on the Syrian crisis developments on Lebanese talk show "Kalam al-Nas" (People's Talk) where journalist Muhammad Salam (old man) belonging to March 14 alliance calls for Jihad in Lebanon to combat Hezbollah. The exchange led to Salam supposedly insulting the Muslim prophet Muhammad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten