zaterdag 4 mei 2013

Israël Bombardeert weer ongestraft buiten haar Grenzen

Het wordt een wat vervelend verhaal, maar zaterdag 4 mei, de dag waarop we de doden herdenken van de oorlog, werd bekend dat de Israëlische staat opnieuw een bombardement heeft uitgevoerd op Syrisch grondgebied (1). In januari 2013 konden ze het ook al niet laten Syrië te bombarderen (2).

Israël zoals we het kennen: landje veroveren en
andere landen bombarderen zonder dat iemand er iets tegenin brengt (3)
De internationale gemeenschap zal zoals gebruikelijk wel weer zwijgen of stellen dat Israël het recht heeft zich te verdedigen door andere landen te bombarderen. Als Syrië daarentegen iets zou bombarderen op Israëlisch grondgebied dan zullen de kranten vol staan van verontwaardiging en zal de NAVO bijeenkomen om te zien hoe deze oorlogsalliantie kan optreden ter vergelding, of iets in die geest.

Inmiddels heeft de Amerikaanse president inderdaad gezegd dat Israël het volle recht heeft om in andere landen te bombarderen (4).

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/05/04/301731/israeli-officials-confirm-syria-strike/
(2) Turkije reageerde zelfs fel via premier Erdogan, die later overigens weer vriendelijk de betrekkingen met Israël aanhaalde, toen Israël een ander moslimland aanviel: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/02/turkije-verdedigt-syrie-tegen-de.html
(3) http://sargasso.nl/wie-brengt-israel-eindelijk-tot-bezinning/
(4) http://www.presstv.ir/detail/2013/05/04/301835/us-supports-israeli-airstrike-on-syria/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten