vrijdag 31 mei 2013

Door Electriciteit tijdelijk uit te schakelen loodst Turkije stiekem Terroristen de grens over naar Syrië

In een uitgebreid artikel (1) van Cem Ertür krijgen we allerlei achtergronden te horen over de rol van Turkije in het conflict in Syrië. Een aanrader, ook al is het een lijvig stuk. Zo schrijft hij over de manier waarop de Turkse autoriteiten het bewijsmateriaal zouden hebben vernietigd rondom de dubbele bomaanslagen in Reyhanli, omdat die duidelijk wezen in de richting van de gewapende bendes uit Syrië. Filmmateriaal van meer dan 20 camera's zou onklaar zijn gemaakt.

De Turkse vlag broederlijk met de vlag van de Gewapende Bendes
Daarnaast beschrijft hij de manier waarop buitenlandse huurlingen vanuit Turkije naar Syrië worden geloodst. Omdat de autoriteiten het niet teveel aandacht willen geven in de lokale gemeenschappen, zouden ze de techniek hebben toegepast die erop neer komt dat ze de electriciteit in het hele dorp uitschakelen, waardoor de huurlingen met hun wapentuig in het pikkedonker de grens over kunnen steken.

In het artikel ook aandacht voor de protesten vanuit de lokale bevolking tegen de agressieve houding van Recep Tayyep Erdogan ten opzichte van hun zuiderburen.

Turkije, van je buren moet je het hebben.

NEUTRALE REPORTAGE VANUIT NEDERLAND
Als extraatje een neutrale reportage van Lex Runderkamp die verscheen op de Nederlandse TV van 30 mei 2013. Ieder neutraal geluid vanuit Nederland moeten we koesteren dus bekijk de reportage over enkele achtergebleven Christenen in Aleppo:


BRON
(1) http://www.globalresearch.ca/the-role-of-turkey-in-the-us-nato-israeli-war-on-syria/5336827

Geen opmerkingen:

Een reactie posten