maandag 13 mei 2013

De slag om Al-Qussayr - met recente updates

Als je een bericht mag geloven dat op 13 mei 2013 verscheen op Syria News (1) dan wordt de slag om de nabij de Libanese grens gelegen plaats al-Qussayr een belangrijke.

fragment uit youtube-video over de weg naar Al-Qussayr (2)
Volgens dit artikel zouden de recente diplomatieke bewegingen van Engeland en de VS richting Rusland te maken hebben met het feit dat er veel Westerse leden van de geheime dienst zich ophouden in deze plaats. Voorheen stond het Syrische leger nog toe dat de bendes zich konden terugtrekken naar Libanees grondgebied, maar president Assad is inmiddels gestopt met dit soort strategieën: de gewapende mannen hebben hun kansen op amnestie gehad, maar steeds geweigerd.

Afgelopen week zouden er in zuid-Syrië, in de strategisch belangrijke plaats Khirbet Ghazaleh tussen Daraa en Damascus vele honderden terroristen zijn gedood (3), waarna het Syrische leger deze plaats weer kon innemen.

Dit keer heeft het Syrische leger de plaats al-Qusair tussen de Libanese grens en Homs, omsingelt waardoor er geen ontkomen meer aan lijkt voor al het internationale gespuis dat daar nog altijd streeft naar de vernieling van de seculiere staat Syrië. Waarschijnlijk moet het westen gewoon toekijken hoe hun 'command and control center' in al-Qseir wordt vernietigd, en daar kunnen geen bomaanslagen in Turkije, aanvallen van Israël op Syrië, of allerlei flauwe geruchten over chemische wapens nog iets tegen uitrichten.

Het Westen is aan de verliezende hand en weet daar niet goed mee om te gaan.


Update 16 mei 2013:

Nog 1.200 rebellen in al-Qusair
In al-Qusair gaven – na onderhandelingen – 231 rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) zich op 13 mei 2013 over aan de Syrische autoriteiten. Onder hen bevonden zich slechts zeven deserteurs van het SNL. Nog 1.200 rebellen vertoeven in al-Qusair, waaronder 400 strijders van het al-Nusra front. Eerder bevonden zich hier 2.500 rebellen, maar de meeste strijders gaven zich over aan het SNL. De overblijvende rebellen in al-Qusair zullen allen worden gedood door het SNL aangezien ze meerdere kansen om zich over te geven aan de autoriteiten niet positief beantwoordden. Deze rebellen beschikken trouwen over nauwelijks nog water en munitie, zodat het veilig en stabiel maken van de stad al-Qusair nog slechts een kwestie van tijd is (4).

Update 17 mei 2013:
Hieronder een verslag van priester Daniël Maes nabij Qussayr (via Mediawerkgroep Syrië, 5)

In Qousseir (voorstad van Homs) wordt een beslissende slag voorbereid. .(vanaf zondag al). Omdat verschillenden van ons afkomstig zijn van Qousseir wordt de evolutie daar nauwkeurig bijgehouden. Hun ouderlijke huizen zijn al grondig geplunderd en vernield. Geliefden zijn vermoord. De Israëlische raid vorige week was bedoeld als startsein voor terroristen om op verschillende plaatsen toe te slaan en de Syrische regering ten val te brengen, wat door het leger succesvol werd verhinderd. 

De val van Syrië was al lang voorzien voor “binnenkort”, dan voor “deze week”, dan voor “deze maand” en zo twee jaar lang. Homs was zogenaamd gevallen, dan Damascus, dan Aleppo en andere steden. Aan het “Vrije Syrische Leger” werden tienduizenden ‘djihadisten’ toegevoegd. De Zionistische-Amerikaanse strategen, geholpen door Europa en vooral de wahabitische golfstaten, probeerden tactiek na tactiek, met een stroom van wapens en financiële middelen en bovendien gesteund door een nooit eerder geziene mediamanipulatie. Resultaat: de ene mislukking na de andere. 

De terroristen vechten als gewonde dieren, maar blijven schitteren als een uitgedoofde ster. Ze worden nu met 5000, vooral buitenlanders, ingezet in Quosseir, het knooppunt van het land. Van hieruit hopen de Zionistische- Amerikaanse heersers en hun bondgenoten de doodsklok te kunnen luiden, het hele land te overheersen en de regering eindelijk ten val te brengen. De fanatiekste, extremistische moslimstrijders worden nu koortsachtig geholpen door het zionistische Israël, dat steeds meer zijn waar gelaat toont (5).

Update 19 mei 2013:
Het Iraanse Press TV bericht over de volgende fase in de belegering van Qusayr. Het Syrische leger zou inmiddels vanuit verschillende delen de stad binnengekomen zijn om het te 'zuiveren' van de gewapende bendes (6). Het leger zegt duidelijk vorderingen te maken in het heroveren van deze strategische stad die de link vormt tussen Damascus en de Middelandse Zee.

Ook onze Nederlandse teletekst wijdt een berichtje aan de invasie van Qusayr door het Syrische leger.


Update 20 mei 2013:
Inmiddels zou een groot deel van het Oosten van Qussayr weer in handen zijn van de overheid, waarbij veel doden zouden zijn gevallen onder de bendes, waarbij ook tientallen mensen zich hebben overgegeven. (7)


Hieronder een video van 19 mei met recente ontwikkelingen:


Op de avond van 20 mei kwam het Syrisch nieuwsbulletin met het bericht dat de orde en rust weer zijn hersteld in het grootste deel van al-Qussayr. Hieronder het nieuwsbulletin zelf in het Engels:


Update 21 mei 2013:
De Freelance journalist Alaa Ebrahim is aanwezig in al-Qussayr en twittert erover op zijn account:


Op 21 mei 2013 werd ook het nieuws bekend dat de leider van Jabhat al-Nusra, Abu Omar, gedood zou zijn in de slag om Qussayr.


22 mei 2013:
Het gerucht gaat dat het Syrische leger in al-Qussayr vele buitenlanders heeft aangetroffen - angstig schuilend in tunnels - die zouden behoren tot veiligheidsdiensten van landen als Israël, Frankrijk, Turkije, Saudi-Arabië, Engeland, Qatar en de VS. Ook zouden er allerlei documenten zijn gevonden die duidelijk de betrokkenheid tonen van de verschillende landen (8).


Update 5 juni 2013:
Op 5 juni is het een feit geworden dat het Syrische Leger de stad Qusayr 100% heeft bevrijd van de gewapende bendes. Hieronder het Engelstalige nieuwsbulletin van die dag. De burgers worden opgeroepen om binnen enkele dagen terug te keren naar hun woningen.


In dit bovenstaande nieuwsbulletin wordt rond 3' gesproken over de ontdekking van allerlei documenten die de betrokkenheid van allerlei landen bevestigd. De inhoud zal worden bestudeerd en te zijner tijden worden onthuld.

Update 12 juni - een overzichtsdocumentaire van 6 minuten:
NOTEN
(1) http://www.syrianews.cc/qussayrgrad-wwiii-anybody/
(2) http://www.youtube.com/watch?v=meAqasAQEaQ
(3) http://www.syrianews.cc/saa-super-victory-khirbet-ghazaleh-daraa/
(4) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/05/16/cia-75-van-het-syrische-volk-herkiest-assad-als-president/
(5) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/05/17/priester-daniel-maes-leger-krijgt-steeds-meer-de-overhand/
(6) http://www.presstv.ir/detail/2013/05/19/304272/syria-army-advances-on-qusayr-in-homs/
(7) Stability Restored to Eastern Part of Qseir, Operations Continue in Northern and Southern Areas

Army units restored stability and security to the full eastern area of Qseir city in Homs Countryside after killing big numbers of terrorists and destroying their hideouts. A military source added that army units dismantled a number of explosive devices, planted by terrorists in al-Souk area in the middle of the city.
The source added that army units are continuing hunting the remnants of terrorists in some hideouts in the northern and southern areas of the city.

The Armed Forces also seized an Israeli vehicle which terrorists had been using in the city.
Earlier yesterday, army units restored stability to the Local Stadium area, some parts of the western area, Municipality HQ, the Cultural Center, the Church, al-Baladyeh roundabout and al-Ghytta area.
Tens of terrorists hand themselves in to the authorities, while others were arrested in cooperation with some residents. 
(8) http://www.liveleak.com/view?i=4b9_1369167611

Geen opmerkingen:

Een reactie posten