zondag 12 mei 2013

Syrische Minister: Turkije maakt van de grensstreek een Terroristenverzamelstrook

Nadat op 11 mei 2013 in de Turkse grenssplaats Reyhanli ruim 40 mensen de dood vonden bij twee autobomaanslagen, was de Turkse premier Erdogan er weer eens als de kippen bij om de Syrische overheid verantwoordelijk te stellen voor deze aanslagen (1)

Immers is het niet meer dan logisch dat Syrië dat zeer regelmatig te kampen heeft met dit soort terroristische aanslagen in Syrië zelf, nu ook voor de afwisseling eens zelf terroristische aanslagen gaat regelen, en wel in Turkije...

Minister van Informatie van Syrië, Omram al-Zoubi (3)
De minister van Informatie van Syrië, Omram al-Zoubi, heeft deze beschuldigingen van premier Erdogan vanzelfsprekend fel bestreden. Nadat hij zijn condoleances had betuigd aan de familieleden en vrienden van de overledenen, zei hij dat Turkije verantwoordelijk is voor deze aanslag omdat ze van de grens tussen Turkije en Syrië een terroristenverzamelstrook heeft gemaakt. 

Onder dat soort omstandigheden moet je ook niet raar opkijken als er ook eens een terroristengroepje Turkije gaat verrassen met een paar aanslagen. Wellicht was het wel een wanhopige poging om Turkije actiever te laten worden in haar oorlogsvoering ten opzichte van Syrië. Nadat Israël haar steentje al had bijgedragen om in Syrië zelf een paar bommen te laten vallen (2).

Hieronder nog een video van Syrian Girl Partisan waarin de gevoelens van de mensen in de Turkse regio duidelijk worden verwoord: ze zien Tayyip Erdogan als hoofdverantwoordelijke en ze steunen president Assad in zijn strijd om Syrië te verdedigen tegen de terroristen die o.a. volop door Turkije worden gesteund. In de video ook een demonstratie van enkele duizenden mensen in Antakya voor Assad en tegen Erdogan.


Zie ook de bijdrage van de Mediawerkgroep Syrië over deze thematiek (4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten