donderdag 30 mei 2013

President Assad: Eerste lading S300 Luchtafweergeschut is reeds in Syrië

President Assad zou in een interview met het Libanese Al-Manar TV (6) gezegd hebben dat de eerste lichting van het geavanceerde luchtafweersysteem S300 inmiddels al in Syrië is aangekomen (7). Hij voegde eraan toe dat iedere Israëlische luchtaanval in gelijke proportie zal worden beantwoord (5).

William Hague was erg te spreken over de opheffing
van het E.U. wapenembargo tegen de Syrische bendes, maar is minder
enthousiast over de levering van geavanceerd verdedigingssysteem aan de Syrische overheid.
Hier te zien in afbeelding met het logo van  zijn companen, de gewapende groeperingen.
Er is nog even een gerucht geweest dat president Putin wellicht een deal zou hebben gemaakt met premier Netanyahu, waarbij Rusland deze verdedigingswapens niet zou leveren als Israël toezegt geen bombardementen meer op Syrië uit te voeren (1). Dat gerucht lijkt nu naar het rijk der fabelen gestuurd te kunnen worden. Poetin houdt gewoon zijn woord en laat zich niet omturnen door de regimes van Israël, Engeland, de Verenigde Staten of Frankrijk (2).

Inmiddels heeft de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, gezegd dat Rusland wellicht haar beperkingen op het leveren van wapens aan Syrië zou kunnen gaan heroverwegen nu de Europese Unie haar wapenembargo tegen het leveren van wapens aan de bendes in Syrië heeft opgeheven (3).

Voor meer over Joodse dreigementen richting Rusland rondom dit wapensysteem, zie (4).

NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/zou-poetin-met-netanyahu-een-deal.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/poetin-steekt-de-spreekwoordelijke.html
(3) http://www.presstv.ir/detail/2013/05/30/306191/syria-receives-1st-s300-shipment/
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/israel-dreigt-impliciet-rusland-over.html
(5) http://rt.com/news/air-defense-syria-assad-993/
(6) inmiddels is er een Engelse vertaling van het interview beschikbaar gekomen. Zie daarvoor: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/interview-met-president-assad-van-30.html
(7) Later bleek dat hij in het betreffende interview niet specifiek over de S300 heeft gesproken. Zie voor meer: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/interview-met-president-assad-van-30.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten