maandag 28 mei 2012

Wat gebeurde er werkelijk in Houla, Syrië?

update op 29 mei te lezen op: Terreurbendes executeren hele families en Europa straft de Syrische Regering

Inmiddels ontstaat er meer duidelijkheid over wat er werkelijk gebeurd is rondom de slachting in Houla op vrijdag 25 mei 2012. Hieronder een verslag van de VN-vertegenwoordiger van Syrië, Al- Ja'afari.


Na het vrijdagsgebed op 25 mei 2012 reden 200 tot 300 gewapende mannen vanuit allerlei plaatsen in de omgeving in hun pick-up trucks naar al-Houla, alwaar ze aanvallen uitvoerden op veiligheidstroepen in die regio tussen 14.00 en 23.00u. Hij zegt daarbij dat het hier duidelijk om een zeer geplande operatie is gegaan.

Nadat ze militairen en veiligheidspersoon hadden aangevallen begonnen de gewapende mannen burgers te vermoorden, om vervolgens door te trekken naar een andere stad waar ze het nationale ziekenhuis in de brand staken, tezamen met huizen en de oogsten van enkele boeren. Daarna hebben ze opnieuw tientallen onschuldige burgers gedood in een ander dorpje nabij al-Houla, genaamd al-Shummariyeh.

We hebben het dus niet over een incident, maar we spreken over een serie van operaties die plaatsvonden in de regio.


In deze materie spelen psychologische factoren een grote rol. Mensen horen graag dat wat ze willen horen. Zo kun je simpelweg alles afdoen als onzin als het afkomstig is van niet-westerse informatiebronnen. Wellicht moeten we ons openen voor de mogelijkheid dat ons een rad voor de ogen wordt gedraaid omdat het Westen samen met hun niet-democratische vrienden van de Golfstaten af willen van de regering in Syrië, simpelweg vanwege haar kritische houding ten opzichte van het westen en haar vriendschappelijke houding ten opzichte van Iran.

Daarvoor wordt alles uit de kast gehaald. Laten we hopen dat de koppen in de kranten net zo groot worden als bekend wordt wat er werkelijk is gebeurd in de Houla-streek in Syrië. De kans is echter groot dat we daar weinig meer over zullen horen, simpelweg omdat dat nieuws ongewenst is. Welkom in het moderne vrije westen.Op de dag van de bloedbaden rondom Houla bracht de Syrische nieuwszender beelden over slachtpartijen in enkele dorpen. Het wordt me nu duidelijk dat dit enkele dorpen zijn waarover al Ja'afari over spreekt. Lees er meer over op: http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/05/gruwelijke-bloedbaden-aangericht-door.html en bekijk ook eens het getuigenverslag terug te vinden op de blog van Willy van Damme (http://willyvandamme.wordpress.com/2012/05/27/het-bloedbad-in-houl-een-versie/)

Ooggetuigenverslag van hoe de anti-regeringstroepen hebben huisgehouden in Taldao en al-Hula op Anna News (1 juni 2012)

Update 24 juni: Een Duitse Journalist heeft ook sterke twijfels over wat er gebeurde in Houla. Gesprek met ooggetuige: http://www.syrianews.cc/syria-another-german-journalist-has-doubts-about-houla-massacre-845.html


bronnen: 
http://www.rt.com/news/damascus-refutes-accusations-houla-massacre-339/ , http://www.sana.sy/eng/22/2012/05/28/421878.htm en http://www.presstv.ir/detail/2012/05/28/243440/iran-condemns-massacre-in-houla/
http://www.rt.com/news/houla-massacre-un-syria-635/ (VN gebruikt voor informatie telefoongesprekken van alleen de oppositie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten