dinsdag 29 mei 2012

Amnesty International steunt opnieuw Staatspropaganda VS


Vandaag ontving ik weer eens een mail van het politburo van de Verenigde Staten. Al eerder schreef ik over de wijze waarop Amnesty International tegenwoordig steeds vaker de spreekbuis is van de Amerikaanse buitenlandse politiek (1). Hun goede naam wordt misbruikt om allerlei propaganda aan de man te brengen.

Dit keer stond er in de mail met grote stelligheid vermeld dat het Syrische leger op brute wijze meer dan 100 mensen had vermoord. Er wordt gesproken over allerlei mortieren en raketten, terwijl inmiddels duidelijk is geworden dat het leeuwendeel van de slachtoffers van zeer dichtbij op gruwelijke wijze zijn vermoord. Iets wat toch wel zeer onwaarschijnlijk het werk van het Syrische leger zou zijn? Waarom zouden zij in hemelsnaam vrouwen en kinderen op deze wijze doden?

Amnesty International doet echter naar hartelust mee met de campagne voor de staatsgreep in Syrië en zal ook vast pleiten voor militair ingrijpen, zoals ze destijds ook erg enthousiast waren om de NAVO Libië plat te laten bombarderen.

Zie voor meer info ook: http://www.activistpost.com/2012/04/amnesty-international-propaganda.html

(1) http://waterput.yolasite.com/english/amnesty-international-and-avaaz-support-escalation-of-violence-in-syria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten