zaterdag 12 mei 2012

Tekort aan Gas om te koken in Syrië door Europese Sancties

De Olieminister van Syrië, Sufyan al-Allaw, heeft bekend gemaakt dat er door de sancties van de Europese Unie een tekort aan het onstaan is van gas. Hierdoor wordt het moeilijker voor de Syrische bevolking om nog te koken op gas.We mogen trots zijn op onszelf met onze stoere sancties om een regering in een soeverein land te laten vallen, terwijl het zich verdedigt tegen de ene terroristische aanval na de andere, waarbij het ook regelmatig de nodige buitenlandse strijders arresteert, waaronder soms ook Europeanen (1).

Gelukkig zijn er ook nog landen die niet meedoen aan deze waanzin, waardoor Syrië in staat is om nieuwe contracten af te sluiten. Zo leveren Iran en Venezuela diesel. Iran zou ook gas leveren. Volgens de minister zou er tevens contact gelegd zijn met Algerije die ook positief zouden hebben gereageerd (2).

Wat was ook alweer de reden voor die sancties tegen Syrië? Was dat niet om te verhinderen dat de regering haar eigen volk aanviel? Is daar - sinds het verdrijven van het gewapend verzet in Homs - sprake van? Zou het niet logischer zijn om de sancties te verminderen om zo meer steun te geven aan de VN-waarnemersmissie in Syrië, en de bereidheid van de regering om daaraan volop mee te werken? Waarom worden de politieke veranderingen niet toegejuicht? Waarom blijft Europa de gewapende opstand steunen?

Update 25 mei 2012: Inmiddels is een tanker vol met diesel uit Venezuela aangekomen, ondanks de sancties van de regimes uit Europa en de VS gericht tegen het Syrische volk ter ondersteuning van het gewapende , voornamelijk salafistische verzet (3)

BRONNEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/05/syrie-geeft-veiligheidsraad-namen-van.html
(2) http://www.sana.sy/eng/24/2012/05/12/418578.htm
(3) http://counterpsyops.com/2012/05/24/allaw-venezuelan-oil-tanker-loaded-with-35000-tons-of-diesel-arrived-in-syria/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten