donderdag 17 mei 2012

Leider van Zootje Ongeregeld van Syrische Nationale Raad stapt op

In hun pogingen om het Syrische verzet te steunen om de regering van Assad ten val te brengen heeft Nederland samen met haar Amerikaans-Europese partners niet alleen besloten het volk van Syrië te straffen door steeds maar meer sancties tegen Syrië af te kondigen, maar ook actief het verzet te steunen.



Ze hebben daarvoor gekozen om de Syrische Nationale Raad een hart onder de riem te steken. Deze groep van ballingen waarvan een groot deel al jaren niet meer in Syrië is geweest, had een leider in de vorm van  professor Burhan Ghalioun die in Parijs woont. Deze heeft nu besloten om het bijltje erbij neer te leggen omdat er zoveel verdeeldheid is onder zelfs deze groep.

Zou Nederland een kritisch woord durven laten vallen of gaan ze gewoon actief door met het steunen van dit soort ballingengroepjes, of steunen ze wellicht liever dit soort democratie-lievende legertjes zoals je kunt zien in het onderstaande filmpje? In de video van 16 mei 2012 kun je Kapitein Mousa Al-Jabban zien spreken op het platteland van Edlib namens een 'bataljon' met de naam  Shohada Al-Horeia van het Vrije Syrische leger. Zouden zij ook hun best doen om mee te werken aan de VN-missie van Kofi Annan?



Deze video is afkomstig van de site van Syrian Documents

Geen opmerkingen:

Een reactie posten