donderdag 17 mei 2012

Google Maps verwijdert naam 'Perzische Golf' uit haar Systeem

Google meent zich ook meer met de internationale politiek te moeten gaan bemoeien. Als je nu kijkt naar de kaart van de wereld, en inzoomt op de Perzische golf, is de naam 'Persian Gulf' verwijderd. Alle wateren eromheen dragen namen, maar het water aan de Iraanse kust is naamloos geworden.


Google moet haast wel haar hoofd hebben laten buigen naar de wil van de Amerikaans/Arabische machten die Iran zien als een land met een ongewenste filosofie over het leven. De Perzische golf zou volgens de Arabieren aan de zuidkust eigenlijk de 'Arabische Zee' moeten heten. Google vond het nodig om zelfstandig te bepalen dat dit water ten zuiden van Iran niet langer de Perzische Golf mag heten.


Hoe bizar kan het worden, vraag ik me dan toch af? Gaan ze nu bij het NOS-journaal straks ook spreken over de Arabische Golf als een politiek statement tegen Iran?


zie voor meer info: http://rt.com/news/line/2012-05-17/#id31096 en http://rt.com/news/iran-gulf-google-criticism-690/


2 opmerkingen:

  1. De Perzische golf dankt haar bekendheid en business aan de Arabieren die daar bezig is. De Perzen zijn niks aan het doen.

    Dus zo erg is het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja, laten we niet moeilijk doen. Om politieke redenen de naam van een water veranderen vind ik persoonlijk toch vrij dubieus. De imperialistische machten samen met hun Golf Club uit niet-gekozen monarchen en emirs gaan nu ook al bepalen dat bepaalde namen dienen te veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen