dinsdag 29 mei 2012

Rusland zegt dat VS Internationaal Recht schendt door haar Wetten andere Landen op te Dringen inzake Iran

Rusland toont zich steeds vaker als een antwoord op de imperialistische machtzucht van de VS met haar Europese lakeien. Zeker nu Poetin weer aan de macht is, kunnen we gelukkig nog meer staaltjes van deze verfrissende aanpak gaan zien in de toekomst.

Alexander Lukashevich, woordvoerder buitenlandse zaken Rusland

Rusland heeft zich ingezet tegen de wijze waarop het Westen probeerde de Syrische regering alle schuld in de schoenen te schuiven door te pleiten voor overleg, en door zich sterk te maken voor het vredesproces en de VN-waarnemers. Ook al wil de westerse media ons doen laten geloven dat Rusland en China heulen met het verschrikkelijke bewind in Syrië, ontstaan er toch zeker allerlei breuken in dit machtige propagandaspel. Hoe lang zal het duren voordat duidelijk wordt dat de gruwelijkheden van Houla, Syrië het gevolg waren van extremistische groepen, en niet van het Syrische leger?

Ook wat betreft de wijze waarop Iran wordt afgeknepen doordat de VS probeert haar eigen nationale wetten te laten gelden voor de hele wereld, wordt bekritiseerd door Rusland. Zo vertelde de boven getoonde Alexander Lukashevich dat het in feite ingaat tegen het international recht. Hij stelt ook dat de VS haar positie in de financiële structuur misbruikt tezamen met de status van de dollar om landen zo onder druk te kunnen zetten om de Amerikaanse wil uit te voeren.

Zou het immers niet de taak zijn van de VN om dit soort internationale sancties uit te voeren? Als het niet via de VN kan, dan doet Amerika het gewoon, zoals ze altijd gedaan hebben, op eigen houtje.

We mogen blij zijn dat Rusland haar mond durft open te doen, en ik denk dat ze in de wereld steeds meer bijval zullen krijgen, waarbij ik denk aan China, India en de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse continent.

bron: http://www.presstv.ir/detail/2012/05/29/243685/us-iran-sanctions-against-intl-law/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten