woensdag 30 mei 2012

Nederlandse Zaakwaarnemer door Syrië het land uitgezet

De Nederlandse vrouwelijke zaakwaarnemer, Janet Alberda,  in de hoofdstad Damascus is door de Syrische regering gesommeerd het land binnen 72 uur te verlaten.

Dit waarschijnlijk in reactie op de ferme, en vooral ongefundeerde taal van onze half-Joodse minister van buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, die voor zichzelf al had uitgemaakt dat de doden van al-Houla het werk waren van het Syrische leger, ook al hadden VN-waarnemers zelf deze conclusie nog helemaal niet getrokken.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het erg triest is dat we leven in een structuur waarin de westerse landen allemaal hun uiterste best om de regering van Syrië zo zwart mogelijk te maken, en compleet blind zijn voor de brute moordpartijen en aanslagen van extremistische moslimgroeperingen die vaak ook nog eens uit het buitenland afkomstig zijn.

Opmerkelijk is overigens wel dat alleen de nodige westerse landen hebben besloten de Syrische ambassadeurs het land uit te zetten, en dat er geen geluiden zijn uit Azië, Afrika of Zuid-Amerika.

bronnen: http://www.sana.sy/eng/21/2012/05/30/422411.htm en http://www.presstv.ir/detail/2012/05/30/243851/syria-dutch-charge-daffaires-expel/

Voor meer kritische gedachten over de schandalige wijze waarop de EU het terrorisme steunt in Syrië: http://english.pravda.ru/opinion/columnists/30-05-2012/121276-syria-0/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten