donderdag 17 mei 2012

India confronteert VS over Iran - Ze verlagen slechts een klein beetje de import vanuit Iran, maar breiden handel uit

Half mei lijkt ook India gedeeltelijk gebogen te hebben voor de wetten van de VS. Zij hebben besloten de olie-import van Iran te reduceren, van 17,4 miljoen ton olie in 2011-2012, naar 15,5 miljoen ton in 2012-2013.

Bhadrakumar, auteur van Asia Times, vraagt zich af wat de VS India als tegenprestatie heeft gegeven. Het lijken weer goede tijden voor het Amerikaanse Rijk, nu ook Pakistan weer bereid lijkt de grenzen naar Afghanistan weer open te stellen voor de NAVO-oorlogsmacht.

Zie voor meer info: http://www.atimes.com/atimes/South_Asia/NE17Df03.html

Begin Juni wordt echter duidelijk dat India maar een heel klein beetje heeft meegebogen. In het onderstaande interview wordt duidelijk dat India de banden met Iran ook wil versterken om Iran ook te kunnen gebruiken als doorvoerland via de snelwegen en zelfs via het spoor om zodoende het transport met andere midden-aziatische landen te regelen.Hoe zal de VS hiermee omgaan? Wat zullen ze doen om India te straffen voor hun opstandigheid tegen het Amerikaanse rijk? India weet toch dat zij dienen te gehoorzamen aan de wetten die door het Amerikaanse congres zijn aangenomen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten