dinsdag 29 mei 2012

Terreur Bendes executeren Syrische Families en Europa straft de Regering

Rob Trip, 8 uur journaal 29 mei 2012
Aanvankelijk werd er nog beweerd dat het Syrische leger de dorpen in de Houla regio van Syrië met artillerie had gedood, maar inmiddels hebben de VN-waarnemers geconcludeerd dat het leeuwendeel van de doden het gevolg zijn van brute executies van dichtbij. Op nu.nl was te lezen:

"Aanleiding van het terugsturen van diplomaten is het bloedbad in de Syrische stad Houla. De Verenigde Naties maakten dinsdag bekend dat volgens oogetuigen de meeste van de zeker 108 dodelijke slachtoffers geëxecuteerd zijn. Ze werden van dichtbij neergeschoten, vaak in hun eigen huis. Onder de doden zijn 49 kinderen en 34 vrouwen."  (1)

Eén van de vermoorde kinderen droeg toevallig een bandje met daarop de vlag van Syrië. Dat wilde de terroristen natuurlijk niet hebben: kinderen en families die steun verlenen aan het democratiseringsproces van de Syrische regering (8).
Dus al snel horen we niets meer over deze beschietingen door de tanks, want er blijken nauwelijks mensen gedood te zijn door artillerie van het leger, nog minder dan 20 (2,6). Dit element wordt genegeerd en opeens krijgt het Syrische leger de rol van brute moordenaars van kinderen en vrouwen, die ze van dichtbij zouden neerschieten. Vervolgens zouden ze wegtrekken en de pers in de gelegenheid stellen er goede shots van te maken zodat ze weer in achting stijgen in het westen.

Hoe verzin je zoiets, zou je denken? Maar het wordt gewoon verkondigd in het 8-uur journaal (3). In dat journaal wordt een 11-jarige jongen aan het woord gelaten die vertelt hoe zijn hele familie is afgeslacht door een stel mannen in militaire kleren en burgers. Er wordt dan nog wel bijgezegd dat het verhaal niet gecontroleerd kan worden, maar ondertussen wordt met ontstellende zekerheid beweerd dat het Syrische leger achter deze daden zou zitten (4).

Militaire kleding zegt natuurlijk helemaal niets in het Syrië van tegenwoordig omdat het Vrije Syrische leger ook in camouflagekleding het land onveilig maakt.

Op (6) kunnen we lezen dat de VN-waarnemers hebben gesproken met ooggetuigen en daarbij twee varianten te horen kregen: enerzijds mensen die beweerden dat het pro-Assad groeperingen waren die tekeer zijn gegaan, en anderzijds waren er mensen die zeiden dat het anti-overheidsgroeperingen waren die mensen wilden afmaken die niet bereid waren de wapens op te pakken tegen de regering.Omdat Europa en het Westen al tijden zitten te azen op een kans om de regering van Assad ten val te brengen, hebben ze hun kans gegrepen om gecoördineerd de ambassadeurs van Syrië hun land uit te jagen en onze kersverse Franse president laat ook meteen zijn oorlogszuchtige gezicht zien door weer eens te gaan speculeren over militair ingrijpen (5). Wat dat betreft heb je aan Frankrijk tegenwoordig ook niets meer. Ooit was het een land dat stond voor internationale vrede, maar nu staan ze vaak vooraan om een oorlog te kunnen aanwakkeren.

POSITIE RUSLAND 

Er werd in het 8-uur journaal ook gesuggereerd dat de positie van Rusland en China zou zijn gewijzigd. Dat is nog maar zeer de vraag. De minister van buitenlandse zaken, Sergej Lavrov zei dinsdag 29 mei het volgende:

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, zei dinsdag de oppositie in Syrië ervan te verdenken met buitensporig geweld een burgeroorlog te willen ontketenen om buitenlands militair ingrijpen uit te lokken. (1, 7)
Hij heeft bovendien de opgestapte leider van de Syrische Nationale Raad beschuldigd van het aanwakkeren van geweld door openlijk te pleiten voor gewelddadig verzet in Syrië, net zo lang totdat er een buitenlandse militaire interventie gaat plaatsvinden.

Hij zei verder ook dat het erg merkwaardig is dat de VN-veiligheidsraad verzocht heeft om een onderzoek te laten verrichten, maar nu al uitgebreid acties onderneemt voordat de conclusies zijn verwoord.


SOORT MOORDEN PAST NIET BIJ SYRISCHE ISLAM
Een voormalig lid van de Britse geheime dienst, Alistair Crooke beschrijft in de onderstaande video dat het haast onmogelijk is dat Syrische soldaten in staat zouden zijn tot het doorsnijden van kelen van kinderen en het van dichtbij neerschieten van hele families, inclusief vrouwen en jonge kinderen. Hij vergelijkt het eerder met een barbaarse stijl die past bij de manier waarop in Irak mensen zijn vermoord door anti-shia groeperingen.


Zie ook:  Unholy Alliance Forming Against Syria (29 mei door Ismail Salami) en het verslag van Stephen Lendman: Anti-Syrian propaganda promotes War 


VOETNOTEN
(1) http://www.nu.nl/buitenland/2821816/westerse-landen-wijzen-syrische-diplomaten.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten