donderdag 21 februari 2013

Israël staat Israëlisch-Amerikaans bedrijf toe om naar Olie te boren in bezette Golan Hoogte

Zoals inmiddels bekend is er één land in de wereld dat boven iedere internationale wet staat, en dat is de staat Israël. Zo mogen zij kernwapens bezitten zonder dat er iemand naar omkijkt, terwijl ze andere landen mogen bedreigen die kerncentrales wil bouwen voor vreedzame doeleinden. Zo mogen zij maar door blijven gaan met het volbouwen van de Westelijke Jordaanoever, en zelfs in de gebieden nabij oost-Jeruzalem. Ze mogen zelfs een onderzoekscentrum in Syrië bombarderen en geen westerse haan die er naar kraait.

Berg Hermon in de door Israël bezette Golan Hoogten
De laatste schending betreft de toestemming die het Israëlische regime heeft gegeven aan een Israëlisch-Amerikaans bedrijf om naar olie te boren in de door Israël in 1967 bezette en in 1981 geannexeerde Golan-Hoogte. Dit gebied dat volgens alle landen in de wereld, behalve Israël, nog steeds behoort tot Syrië, wordt nu gebruikt om zodat het bedrijf Genie (GNE) een slaatje kan slaan uit dat illegaal bezette gebied.

Opmerkelijk zijn de namen van enkele aandeelhouders. Zo hebben we daar onze mediatycoon Rupert Murdoch, de voormalige vice president, en Blackwater-man Dick Cheney, en ook is daar niemand minder dan een telg van een van de engste families ter wereld, Jacob Rothschild die ook betrokken is in dit bedrijf.

Dick Cheney boort graag mee op Syrisch territorium
Op 28 februari werd duidelijk dat Syrië brieven naar de Verenigde Naties heeft geschreven over de onwettelijkheid van dit gehele boringsproces op Syrisch grondgebied dat door Israël is bezet (2)

bronnen:
(1) http://rt.com/news/Israel-oil-extraction-Golan%20Heights-222/
(2) http://sana.sy/eng/21/2013/02/28/469892.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten