zaterdag 2 februari 2013

Irak zij-aan-zij met Syrië (en ander nieuws)

In het Syrische nieuwsbulletin van 2 februari 2013 komen verschillende thema's aan bod. Zo zien we de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland weer eens pleiten voor een dialoog tussen de strijdende partijen (1). Dit keer in Müchen waar ook Joe Biden in het publiek aanwezig was.


Verder werd er aandacht geschonken aan een interview dat de Iraakse premier Al-Maliki heeft gegeven (2). Hij veroordeelde scherp de Israëlische aanval op het onderzoekscentrum in Jamraya, en hij sprak zijn steun uit voor de Syrische overheid in haar strijd tegen de terroristen. Ook is er nog een handelsdelegatie uit Irak naar Syrië geweest die eveneens de vriendschap tussen Irak en Syrië benadrukten. De Iraakse steun aan Syrië is vanzelfsprekend een doorn in het oog van Frans Timmermans (3) en Laurent Fabius, die ons nog altijd willen laten geloven dat de Syrische overheid internationaal geïsoleerd zou zijn.

Rond 6'20" wordt er in de bovengenoemde video gesproken over een nieuw bloedbad dat aangericht is door de bendes. Dit keer in het plaatsje Al-Ameriya, nabij Homs. Vele bewoners vertellen over de werkwijzen van deze gewapende vijanden van het Syrische volk. Er werd gesproken over aanvallen in een moskee, waarbij zelfs vrouwen in de moskee zelf zouden zijn verkracht. Veel buitenlanders werden herkend, waaronder Tunisiërs en Marokkanen. Mortiergranaten werden afgevuurd, waarbij er ook enkele nabij scholen zijn terechtgekomen.

In de onderstaande video, roept Syrian Girl Partisan op tot een oorlog tegen Israël, door te beginnen de Golan-hoogten weer terug te veroveren. Dat lijkt me momenteel niet echt verstandig, aangezien het Syrische leger haar handen vol heeft aan die bendes die overal moord en dood zaaien. Ik heb de video toch aan deze pagina toegevoegd omdat er halverwege allerlei fragmenten te zien zijn waaruit blijkt dat de zogenaamde 'Rebellen' geen enkele moeite lijken te hebben met steun van Israël. Dat zou je toch op zijn minst opmerkelijk mogen noemen, nietwaar?


BRONNEN
(1) http://sana.sy/eng/22/2013/02/02/465104.htm
(2) http://sana.sy/eng/22/2013/02/02/465030.htm
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/01/president-assad-niet-bereid-tot.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten