zaterdag 9 februari 2013

Obama trotseerde Clinton, Petraeus, Dempsey en Panetta in zake de bewapening van Syrische Bendes

Tijdens een interessante commissievergadering in Washington moesten Leon Panetta en Martin Dempsey bekennen dat zij voorstanders waren voor het leveren van wapens aan de gewapende bendes aan Syrië, maar dat president Obama daar een stokje voor heeft gestoken. Niet alleen de minister van Defensie en generaal Dempsey wilden de oorlog in Syrië voeden met extra wapens, ook de altijd oorlogszuchtige minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, was samen met het hoofd van de CIA, David Petraeus een fel pleitbezorger voor het bewapenen van de bendes om zo een staatsgreep in Syrië te kunnen forceren.

Minister van Defensie, Leon Panetta en Voorzitter van de
Amerikaanse Strijdkrachten, generaal Martin Dempsey (foto afkomstig van (1))
Zou president Obama dan toch echt een keer iets laten zien waaruit zou blijken dat hij niet helemaal voor niets de nobelprijs voor de vrede heeft gekregen voor hij met zijn eerste termijn als president begon? Het is zonder meer lovenswaardig dat hij zijn nek heeft durven uitsteken tegen alle neo-conservatieve en agressieve krachten in zijn regering. Inmiddels zijn ze ook bijna allemaal vertrokken, op Martin Dempsey na. Laten we hopen dat de tweede regering Obama zich meer zal inzetten voor de dialoog in Syrië, en minder zal pleiten voor een staatsgreep in Syrië.

Goed, er valt natuurlijk ook veel negatiefs te zeggen over Obama, waarbij je kunt denken aan die dodenlijsten, zijn grenzeloze drone-aanvallen, maar misschien gaan we het nog meemaken dat er langzaamaan een einde gaat komen aan de agressieve buitenlandse politiek van de VS. Het is wel een gewoonte zijn die moeilijk te doorbreken zal zijn.

Het is wel tekenend voor het verschrikkelijke hypocriete gedrag van Hillary Clinton. Enerzijds tekent ze het Communiqué van Geneve waarin gepleit wordt voor een dialoog tussen de strijdende partijen, terwijl ze tegelijkertijd haar best doet om één van de strijdende partijen te voorzien van wapens. Laten we hopen dat we aan John Kerry een betrouwbaardere minister van Buitenlandse Zaken hebben.

Aanbevelenswaardig artikel: Did the CIA betray Syria's Rebels?

Hieronder is nog een interview te zien met Randy Short, die aangeeft dat alleen al het feit dat het volk niet massaal in opstand is gekomen tegen de regering, aangeeft dat president Assad nog veel steun heeft, ondanks de tekorten aan voedsel en brandstof.


BRONNEN
(1) http://www.nytimes.com/2013/02/08/us/politics/panetta-speaks-to-senate-panel-on-benghazi-attack.html?_r=1&
(2) http://www.thenation.com/blog/172774/obama-opposed-syria-war-plan-clinton-petraeus-panetta-gen-dempsey#

Geen opmerkingen:

Een reactie posten