vrijdag 1 februari 2013

Engeland vindt Israëlische aanval op Syrië legitiem

Zo'n aanval op een militair onderzoeksinstituut in Syrië is volgens het VN-handvest een duidelijke schending van de soevereiniteit van een ander land. Dat is ook het meest duidelijk verwoord door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken (1). Ook de Arabische Liga heeft de Israëlische aanval op Syrië scherp veroordeeld (2). Zoals te verwachten hebben de vrienden van Israël daar een andere kijk op: voor hen gelden de grenzen van landen niet zo sterk, en zeker niet als de agressie de goede kant op gaat. Als Syrië een aanval had uitgevoerd op Israël was de veiligheidsraad onmiddelijk bijeengeroepen.

William Hague: niks mis met de aanval van Israël op Syrië
Op 1 februari kwam onze grote voorvechter voor de rechten van de gewapende bendes in Syrië, William Hague ten tonele toen hij voor de BBC vertelde dat hij geen enkele moeite had met de aanval van Israël op Syrië. Hij zag het niet zozeer als een schending van de soevereiniteit van een land, maar als een legitieme reactie op de crisis in Syrië (3).

William Hague, de man die met zijn mooie Britse accent mede-verantwoordelijk is voor de steun aan de extremisten in Libië wat uiteindelijk tot de vernietiging van het land heeft geleid, en nu ook weer vooraan staat om Frankrijk te steunen in hun strijd tégen de extremisten in Mali.

Ondertussen speelt Engeland een grote rol in het verder laten opvlammen van de onrust in Syrië door hun steun aan de terroristen die iedere dag opnieuw onschuldige burgers doden die niet met hen willen meewerken. Hij bevestigde dit standpunt tijdens dat interview met de BBC toen hij zei dat Londen door zal gaan met het geven van praktische steun aan de oppositie in Syrië.

FRANS TIMMERMANS EEN KLOON VAN URI ROSENTHAL

Onze eigen minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, lijkt het verder ook wel een goed idee om die bendes in Syrië te voorzien van nachtkijkers, zodat ze ook 's nachts aanvallen kunnen uitvoeren tegen de regeringstroepen en iedereen die hen niet goed gezind is (4). Hij denkt er ook over om wat soepeler om te gaan met het wapenembargo, zodat de Rebellen nóg meer wapens kunnen krijgen, die al anderhalf jaar vooral via Turkije het land binnenstromen. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Frans Timmermans een kloon is van Uri Rosenthal wat betreft de houding ten opzichte van de staatsgreepplannen in Syrië.

Ook zijn verwoede poging om zowel de politieke als de militaire tak van de Libanese vrijheidsbeweging Hezbollah op de lijst van terreurorganisaties te plaatsen geeft aan hoe onze Frans Timmermans staat internationaal: aan de zijde van de VS en Israël. Ik had nog de hoop dat een PvdA-minister een minder duidelijke lakei zou zijn van deze landen, maar die hoop is inmiddels wel vervlogen (5).

Bronnen:
(1) http://rt.com/politics/russia-strike-attack-sovereign-140/
(2) http://waterput.yolasite.com/english/did-israel-strike-syria-once-or-twice-on-january-30-2013-
(3) http://www.presstv.ir/detail/2013/02/01/286699/uk-israeli-raid-on-syria-is-justified/
(4) http://nos.nl/artikel/468148-misschien-nachtkijkers-naar-syrie.html
(5) http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3386409/2013/01/31/Timmermans-kiest-voor-harde-lijn-tegen-Hezbollah.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten